National

Fratele lui Vadim, acuzat de colaborare cu Securitatea

Publicat: 09 mai 2008
1

• In cazul fratelui liderului PRM Corneliu Vadim Tudor exista „indicii” ca ar fi colaborat cu Securitatea

Doi parlamentari PRM au primit, in sedinta de joi a Colegiului Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS), note de constatare care atesta calitatea lor de fosti colaboratori ai Securitatii, documentele ce-i vizeaza urmand a fi trimise la instanta pentru un eventual proces, au declarat, pentru Mediafax, surse din CNSAS. Cei doi parlamentari PRM sunt Dumitru Avram si Aurel Ioan Rus. Cazurile lor urmeaza sa fie trimise instantei, unde cei vizati pot contesta documentele primite de la colegiul CNSAS. In urma cu mai bine de doua luni, surse din Colegiul CNSAS declarau pentru Mediafax ca, desi probatoriile Directiei de Investigatie in ceea ce-i priveste au fost finalizate, Colegiul CNSAS amana de mai bine de un an luarea unei decizii in cazul a trei parlamentari PRM – Dumitru Avram, Aurel Ioan Rus si Marcu Tudor.

Sursele citate anuntau atunci ca in cazul celor trei deputati, printre care fratele liderului PRM Corneliu Vadim Tudor– exista indicii ca ar fi colaborat cu Securitatea. Aceleasi surse precizau ca Directia Investigatii a finalizat probatoriile pentru fiecare din cei trei in urma cu peste un an. „Este o practica mai veche a celor care intocmesc ordinea de zi. Invocand diverse motive, acestia nu pun pe lista de sedinte anumite cauze. Cel mai sonor precedent a fost cazul Rodicai Stanoiu (fost ministru al Justitiei – n.r.), atunci cand, intr-o situatie asemanatoare, angajatii CNSAS au iesit sa protesteze in strada, cerand schimbarea conducerii institutiei si aducerea in functia de presedinte a lui Ticu Dumitrescu„, declarau atunci sursele citate. Potrivit regulilor interne ale CNSAS, intocmirea ordinii de zi a sedintelor colegiului este atributia secretarului. Functia este ocupata de cativa ani de reprezentantul PRM in Colegiu, Constantin Buchet. Deputatul PRM Dumitru Avram, care a primit constatare din partea CNSAS ca a colaborat cu Securitatea, a declarat, joi, pentru Mediafax, ca in perioada in care a lucrat la Agerpres, fosta agentie guvernamentala de presa dinainte de 1989, s-a intersectat cu Securitatea. „Eu am lucrat la Agerpres. Ne intersectam cu Securitatea. Mai mult nu vreau sa comentez”, a declarat Dumitru Avram. Pe de alta parte, el a afirmat ca este ciudat ca o astfel de informatie referitoare la activitatea CNSAS sa ajunga la cunostinta publica inainte ca el sa fie informat in legatura cu decizia Consiliului.

Comentarii
  • An anul 1988-1989 am lucrat la FORTUS,era acolo un securist care m-a anchetatde mai multe ori pentru ca nu a-mi convenea regimul de atunci.AS DORI SA VAD SI EU ACEST DOSAR.Dar ma antreb acei 2 milioane de comunisti care au condus romania an acele vremuri si care ne conduc si acum din umbra ,atat si cat si copii lor care acum au averi colosale ,cine oare o s-ai mai traga vreodata la raspundere pentru acei oameni si copii care au murit degeaba .IESENI GANDITI DE 100 DE ORI SI HAIDETI SA FACEM CEVA SA TRAIM SI NOI MACAR AN JUMATE CAT AU TRAIT 18 ANI ACEI CRE O DUC BINE AN ROMANIA.

Adauga un comentariu