Titlurile zilei

Fratele patronului „La Castel” investește în imobiliare! Ilie Rădeanu vrea să dea lovitura cu jumătate de hectar în Bucium. Blocuri de locuințe colective, la limita cu Bârnova – FOTO

Publicat: 06 ian. 2022
Terenul din zona Bucium, deținut de Ilie Rădeanu, fratele patronului de la Restaurantul
Ilie Rădeanu vinde terenul din zona Bucium după ce va obține toate avizele

Ilie Rădeanu, fratele lui Costel Rădeanu, patronul Restaurantului „La Castel”, vrea să valorifice un teren cu o suprafață de 6.667 de metri pătrați, situat în zona Bucium. Terenul urmează să fie folosit pentru construirea unui cartier de locuințe colective

Zona Bucium, din municipiul Iași, este în continuare abordată de dezvoltatorii imobiliari. De data aceasta și-a manifestat intenția și Ilie Rădeanu, fratele lui Costel Rădeanu, patronul Restaurantului „La Castel”. În zona Bucium, pe dealurile din spatele Hanului „Trei Sarmale”, bărbatul deține o suprafață de teren de 6.667 de metri pătrați, la limita cu comuna Bârnova, pe strada Dealul Crăițelor. Aici, investitorul intenționează să construiască un cartier de locuințe colective, doar după intrarea în intravilan a respectivei suprafețe.

Deocamdată, Ilie Rădeanu a obținut doar un certificat de urbanism eliberat de Primăria Iași la finalul anului 2021. Surse de pe piața imobiliară arată că, în zona respectivă, apartamentele se vând din ce în ce mai greu. Între timp, investitorii s-au reorientat pe construcția de case. În acest moment, un metru pătrat de teren la limita cu comuna Bârnova valorează între 15 și 35 de euro. În eventualitatea obținerii unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) avizat în Consiliul Local, valoarea terenului poate crește până la 100 de euro / metru pătrat. În perioada următoare, solicitarea de intrare în intravilan va fi analizată de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) formată din arhitecți, organizată la nivelul Primăriei Iași. De precizat este faptul că, la începutul anului 2021, restaurantul lui Costel Rădeanu a fost cuprins de flăcări. Intervenția pompierilor a oprit un dezastru de proporții.

Ilie Rădeanu: „Am vrut să fac un azil”

Contactat telefonic de reporterii BZI, Ilie Rădeanu s-a arătat destul de sceptic în ceea ce privește valorificarea terenului printr-un proiect de proporții.

„Sincer să vă spun, nu vreau să fac nimic. Vreau să vând. Am clienți în perspectivă. Eu nu vreau să mă bag, sunt prea bătrân. Acolo, terenul este drept, să vedem ce regim de înălțime va aproba Primăria. La un moment dat, am vrut să construiesc un azil de bătrâni împreună cu un asociat. Dar am renunțat la proiect. Este foarte greu să pui în practică o astfel de idee”, a precizat Ilie Rădeanu.

Dacă va reuși să obțină toate avizele, Ilie Rădeanu va încasa în jur de 600.000 de euro. Docamdată, la nivelul Comisiei de Urbanism, formată din consilieri locali, există un blocaj. Zeci de proiecte imobiliare din Iași zac în sertarele municipalității. La începutul anului 2021, primarul Mihai Chirica a anunțat că va semna personal certificatele de urbanism, cel puțin până la încheierea mandatului.

În zona Bucium vrea să investească și afaceristul Daniel Panaite

Totodată, în zona Bucium anunță investiții și Daniel Panaite, patronul Agroindustriala Bucium. A inițiat un proiect imobiliar de locuințe colective pe șoseaua Bucium, nr. 57, unde deține o suprafață de teren de 3.000 de metri pătrați. În afacere a intrat și Răzvan Florin Tudose, cu o suprafață de 918 metri pătrați, menită să întregească proiectul.

Bărbatul deține societatea Multimarket Bucium SRL, care a generat în 2020 o cifră de afaceri de 7,8 milioane de lei, obținută din vânzarea de apartamente. Mai are calitatea de asociat în firmele Multiconstruct Partener SRL și Multiconstruct Bucium SRL. Proiectul a fost analizat în cadrul CTATU la finalul anului 2020. Arhitecții au amânat proiectul pentru o ședință ulterioară. Astfel, Daniel Panaite mai are de așteptat până va primi avizul de oportunitate.
Comentarii
 • UITATI-VA LA HORLESTI, CARTIERUL AUSTRIAC FACUT DE JUZ CONSTRUCT-MAZAREANU… FUNDATIE DE 0,60 M. VA DATI SEAMA, ARTA SI MESERIE FRATE!!!

 • Dealul Craitelor nu apartine de Barnova? Parca acolo era scandalul cu drumul privat detinut de alta muhaia de carton Panaite de la IVV.

 • Trebuie sa fii ori naiv, ori inconstient ca sa-ti cumperi casa facuta de astia care-si spun dezvoltatori imobiliari.
  Nu spun sa-ti faci tu casa, cu mana ta. Spun ca este musai sa verifici daca se respecta proiectul. Cota de fundare este respectata? Coeficientul de armare longitudinala este respectat? Marca de beton este respectata? O sa spuneti: dar dirigintele de santier ce face? Nimic. Inchide ochii, pentru ca „dezvoltatorul” este cel care il plateste.

 • … foarte corect ce spui … dai o caruta de bani pe o casa si nu stii ce cumperi … vezi numai varul … ce-i dedesubt? nu stii …

 • Cotetze pentru stupizi.
  Asta construiesc escrocii astia de doi bani.
  In plus,pe acolo trece un parau,panza de apa freatica este foarte sus.
  O constructie serioasa pe un teren degradat,argilos,presupune investitii foarte mari.
  Tzepari

Adauga un comentariu