Local

Frați pedepsiți de judecătorii ieșeni după ce au bătut un bărbat cu furca. Scandalul a pornit de la o fată

Publicat: 25 ian. 2020

Victima a avut nevoie de aproape 50 de zile de îngrijiri medicale. Magistrații au dispus amendarea penală a lui Ciprian Burlacu cu 6.000 de lei. Aceeași pedeapsă i-a fost aplicată și fratelui, Sergiu Marian Burlacu

O plimbare la un magazin sătesc din județul Iași s-a încheiat dramatic pentru un tânăr. Un conflict mai vechi a degenerat într-o bătaie în toată regula, la comiterea agresiunilor fiind folosite și furci.
În urma gravului incident, doi frați s-au ales cu aceeași pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus amendarea penală a lui Ciprian Burlacu cu 6.000 de lei, pentru lovire sau alte violențe. Aceeași pedeapsă i-a fost aplicată lui Sergiu Marian Burlacu, calculată prin înmulțirea unui număr de 150 de zile-amendă determinat cu suma de 40 de lei, corespunzătoare unei zile-amendă, pentru lovire sau alte violențe.

Pe de altă parte, instanța a încetat procesul penal în ceea ce îl privește pe Gheorghe Rache, ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către partea vătămată Dumitru P. Totodată, judecătorii ieșeni au respins acțiunea civilă formulată de Dumitru P. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Scandal pe uliță

Procesul celor trei a început pe data de 27 decembrie 2018. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a celor trei indivizi, sub acuzația de lovire sau alte violențe.

„Pe data de 31 martie 2018, în jurul orei 17:00, pe drumul public din satul Alexeni, inculpații au agresat-o fizic pe persoana vătămată Dumitru P., producându-i leziuni traumatice, a căror gravitate a fost evaluată la un număr de 45-50 de zile de îngrijiri medicale”, au menționat anchetatorii.

Potrivit acestora, în ziua de 31 martie 2018, George P. a mers la un magazin împreună cu câteva cunoștințe, pentru a cumpăra băuturi alcoolice și carne de grătar, după ce s-a întors acasă de la muncă de la o fermă din orașul Huși. La un moment dat, bărbatul a fost oprit de inculpați, care au ieșit din curtea fostei concubine a persoanei vătămate.
Oamenii legii au stabilit că, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, Ciprian Burlacu l-a lovit atunci cu furca în cap pe Dumitru P., care a căzut inconștient la pământ.

„În timp ce persoana vătămată era inconștientă, inculpatul Burlacu Ciprian a înțepat-o cu furca, iar inculpații Sergiu Burlacu și Gheorghe Rache au lovit-o cu pumnii și picioarele de mai multe ori, după care, toți trei agresori au abandonat-o și au plecat de la locul comiterii faptei”, au mai menționat procurorii ieșeni.

Înainte de incident, Ciprian Burlacu l-ar fi lovit pe un alt tânăr, I.C., în piept cu furca, dar victima nu a depus plângere penală. După incident, Dumitru P. a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde medicii au constatat că acesta a suferit escoriații, plăgi înțepate, tumefacție, o fractură fără deplasare oase proprii nazale și o fractură în treimea medie a cubitusului drept. Oamenii legii au mai constatat că întreg conflictul a pornit de la o tânără care a fost iubita victimei și care este sora a doi dintre inculpați.loading...

Adauga un comentariu