News Flash:

Frauda electorala la Cotnari descoperita de prefect

24 Noiembrie 2010
5911 Vizualizari | 26 Comentarii
Dragomir Tomaseschi
• Prefectura a descoperit ca, in urma demisiei unui consilier local independent din comuna Cotnari, acesta a fost inlocuit ilegal cu un consilier PSD • "Locul de consilier vacant nu trebuia sa revina PSD. Pentru ca un consilier independent nu are in spate si o lista de supleanti ca la partidele politice, nu putea fi validat un alt consilier in locul celui care si-a dat demisia", a declarat prefectul Dragomir Tomaseschi

Pe masura ce autoritatile extind controalele la Primaria Cotnari constata ca fraudele savarsite de primarul Vasile Cretu capata proportii. De exemplu, Corpul de Control al prefectului a constatat ca la Cotnari nu este vorba numai despre unele abuzuri de ordin financiar, ci si de o frauda electorala. Astfel, in urma alegerilor din iunie 2008, la Consiliul Local Cotnari a fost ales pe lista de consilieri si un independent, pe nume Didi Baianu. Ulterior, dupa ce a fost validat, el si-a dat demisia din Consiliul Local.
La Consiliul Local Cotnari au fost validati, potrivit legii, 15 consilieri. Dintre acestia, doar 7 erau membri ai formatiunii politice din care face parte si primarul, adica PSD. Si pentru ca in urma alegerilor primarul nu a reusit sa obtina majoritatea confortabila in Consiliul Local, in mod abuziv Vasile Cretu a validat pe locul de consilier ramas vacant un membru al PSD. In acest caz, prin demisia unui independent, locul de consilier local trebuia sa ramana vacant. "Locul de consilier vacant nu trebuia sa revina PSD. Pentru ca un consilier independent nu are in spate si o lista de supleanti ca la partidele politice, nu putea fi validat un alt consilier in locul celui care si-a dat demisia", a declarat prefectul Dragomir Tomaseschi. De altfel, Prefectura judetului Iasi a trimis un comunicat de presa in care arata ca la Cotnari Consiliul Local urmeaza sa-si desfasoare activitatea cu un numar de 14 consilieri, din totalul de 15 care au fost validati initial.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

primaria cotnari cotnari frauda electorala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (26)

catelus cu paru cret  | #132644
Locul de consilier nu trebuie sa ramana vacant.Cititi Decizia Curtii Constitutionale 1219/2007
vasilica  | #132669
informati-va va rog, inainte de a face afirmatii.Curtea Constituţională, prin Decizia nr. 1219/2007, a constatat că prevederile art. 96 alin. (10) din Legea nr. 67/2004 sunt neconstituţionale
... fura rata din cotet....  | #132672
Mare specialist in drept si domnul Tomaseschi.... auzi, loc de consilier vacant.... pai daca asa se face si se aplica legea in Romania.... numai Dumnezeu ne mai poate apara de asa justitie:)
eu  | #132705
este adevarat ca prevederile art. 96(10)din Legea 67/2004 au fost declarate neconstitutionale, dar daca cititi cu atentie decizia curtii si nu numai ce va place o sa vedeti ce trebuie facut pentru ocuparea postului vacant de consilier
eu  | #132706
este adevarat ca prevederile art. 96(10)din Legea 67/2004 au fost declarate neconstitutionale, dar daca cititi cu atentie decizia curtii si nu numai ce va place o sa vedeti ce trebuie facut pentru ocuparea postului vacant de consilier
sergiu  | #132735
daca era pus in loc de psd unul de la pdl nu mai era scandal..ca de.
no name  | #132736
da el nu se uitacati din jurul lui sunt cei care comit fraude ..inclusiv el si toti consilierii lui sa isi de-a demisia
NICU  | #132754
Prefectul Tomaseschi si Simirad care au fost balacariti de BZI si ***********,acu au ajuns colaboratorii lui . Bravo lor,si bravo noua romani,fruntea judetului la mina *************. Ne meritam soarta.
NICU  | #132755
Prefectul Tomaseschi si Simirad care au fost balacariti de BZI si Asinionese,acu au ajuns colaboratorii lui . Bravo lor,si bravo noua romani,fruntea judetului la mina *************. Ne meritam soarta.
nicu  | #132757
Prefectura Iasi sa dea pamintul si la taranii din cotnari nu numai la golanii care au relatii la deleanu,prefect si dau mita lui suzana.O sa va puna besleaga la punct.
Angajat Primaria Cotnari  | #132759
Am ajuns la concluzia ca cel mai bun job de pe lumea asta este cel de viceprimar. Stiti de ce? Pentru ca treaba zilnica a vicelui este aceea de a aparea cat mai mult in BZI, de a face cat mai multe reclamatii nefondate, de a citi tot felul de acte pe care nu le intelege si de a le trimite la ziar (nu ca ar intelege ziaristii ceva, s-au facut confuzii grave intre documentele trimise de viceprimar la BZI si ceea ce se spunea ca ar fi fost de fapt), sa barfesc pe oricine oriunde(pentru ca asta face zilnic autointitulatul "ţaţa ******* care nu stie nimic" sau "taran prost care nu stie nic"), de a trimite zilnic informatii in stanga si-n dreapta ca "poate mai pica un control care sa ma ajute sa ajung primar, pentru ca oricum nu am alt venit si am mare nevoie de salariul de la primarie, pentru ca am iesit demult din concediul de paternitate", sa mai mute agenda de sub bratul stang sub bratul drept si invers, sa ridice din umeri atunci cand il intrebi ceva si sa-ti raspunda "da' ce pot io sa fac?", sa mai sape o groapa pentru altii (in care iti dorim sa cazi tot tu), sa ascult pe la usi, sa ignor problemele de gospodarire comunala care imi sunt in atributie (a se vedea cat de mizerabil arata Cotnariul) si sa nu uit, sa isi ia salariul nemeritat la sfarsitul lunii, cu bucurie in suflet ca a mai "muncit" o luna. In acest timp, Cotnariului i se face permanent reclama negativa din cauza acestui "om", suntem aratati cu degetul peste tot, suntem denigrati zilnic. De dreptul la replica nici nu poate fi vorba! Sper ca atunci cand domnul vice isi va depasi complexele de inferioritate de care sufera groaznic, sa puna osul la treaba ca sa arate si comuna noastra asa cum ar trebui. Sunt angajat al primariei si nu, nu sunt ruda cu primarul si nici nu fac parte din "mafia" imaginara cu care se lupta domnul viceparanoic!
cetatean de la bloc  | #132761
Draga "NICULE" da- mi voie sa ma indoiesc de buna credinta a lui besleaga. Nu vezi colaboratorii, sfatuitorii si pritenii lui,Pralea[hot si prost],Lungu Mihai(hot si arogant),Steclaru Gh(hot viclean), SUZANA(Excroaca),Batincu Jan(hot prost si betiv),Carp Nelu(arogant,hot,turnator violator si catel),Varzaru Ion(hot avar),Guguianu ion(increzut si fudul),or mai fi si altii.Cu asa oameni unde ajungem.
Angajat Primaria Cotnari  | #132764
Am ajuns la concluzia ca cel mai bun job de pe lumea asta este cel de viceprimar. Stiti de ce? Pentru ca treaba zilnica a vicelui este aceea de a aparea cat mai mult in BZI, de a face cat mai multe reclamatii nefondate, de a citi tot felul de acte pe care nu le intelege si de a le trimite la ziar (nu ca ar intelege ziaristii ceva, s-au facut confuzii grave intre documentele trimise de viceprimar la BZI si ceea ce se spunea ca ar fi fost de fapt), sa barfesc pe oricine oriunde(pentru ca asta face zilnic autointitulatul "ţaţa Frosa care nu stie nimic" sau "taran prost care nu stie nic"), de a trimite zilnic informatii in stanga si-n dreapta ca "poate mai pica un control care sa ma ajute sa ajung primar, pentru ca oricum nu am alt venit si am mare nevoie de salariul de la primarie, pentru ca am iesit demult din concediul de paternitate", sa mai mute agenda de sub bratul stang sub bratul drept si invers, sa ridice din umeri atunci cand il intrebi ceva si sa-ti raspunda "da' ce pot io sa fac?", sa mai sape o groapa pentru altii (in care iti dorim sa cazi tot tu), sa ascult pe la usi, sa ignor problemele de gospodarire comunala care imi sunt in atributie (a se vedea cat de mizerabil arata Cotnariul) si sa nu uit, sa isi ia salariul nemeritat la sfarsitul lunii, cu bucurie in suflet ca a mai "muncit" o luna. In acest timp, Cotnariului i se face permanent reclama negativa din cauza acestui "om", suntem aratati cu degetul peste tot, suntem denigrati zilnic. De dreptul la replica nici nu poate fi vorba! Sper ca atunci cand domnul vice isi va depasi complexele de inferioritate de care sufera groaznic, sa puna osul la treaba ca sa arate si comuna noastra asa cum ar trebui. Sunt angajat al primariei si nu, nu sunt ruda cu primarul si nici nu fac parte din "mafia" imaginara cu care se lupta domnul viceparanoic!
cetatean de la bloc  | #132767
Draga "NICULE" da- mi voie sa ma indoiesc de buna credinta a lui besleaga. Nu vezi colaboratorii, sfatuitorii si pritenii lui,Pralea[hot si prost],Lungu Mihai(hot si arogant),Steclaru Gh(hot viclean), SUZANA(Excroaca),Batincu Jan(hot prost si betiv),Carp Nelu(arogant,hot,turnator violator si catel),Varzaru Ion(hot avar),Guguianu ion(increzut si fudul),or mai fi si altii.Cu asa oameni unde ajungem.
Angajat Primaria Cotnari  | #132774
Am ajuns la concluzia ca cel mai bun job de pe lumea asta este cel de viceprimar. Stiti de ce? Pentru ca treaba zilnica a vicelui este aceea de a aparea cat mai mult in BZI, de a face cat mai multe reclamatii nefondate, de a citi tot felul de acte pe care nu le intelege si de a le trimite la ziar (nu ca ar intelege ziaristii ceva, s-au facut confuzii grave intre documentele trimise de viceprimar la BZI si ceea ce se spunea ca ar fi fost de fapt), sa barfesc pe oricine oriunde(pentru ca asta face zilnic autointitulatul "ţaţa Frosa care nu stie nimic" sau "taran prost care nu stie nic"), de a trimite zilnic informatii in stanga si-n dreapta ca "poate mai pica un control care sa ma ajute sa ajung primar, pentru ca oricum nu am alt venit si am mare nevoie de salariul de la primarie, pentru ca am iesit demult din concediul de paternitate", sa mai mute agenda de sub bratul stang sub bratul drept si invers, sa ridice din umeri atunci cand il intrebi ceva si sa-ti raspunda "da' ce pot io sa fac? Io nu stiu nic", sa mai sape o groapa pentru altii (in care iti dorim sa cazi tot tu), sa ascult pe la usi, sa ignor problemele de gospodarire comunala care imi sunt in atributie (a se vedea cat de mizerabil arata Cotnariul) si sa nu uit, sa isi ia salariul nemeritat la sfarsitul lunii, cu bucurie in suflet ca a mai "muncit" o luna. In acest timp, Cotnariului i se face permanent reclama negativa din cauza acestui "om", suntem aratati cu degetul peste tot, suntem denigrati zilnic. De dreptul la replica nici nu poate fi vorba! Sper ca atunci cand domnul vice isi va depasi complexele de inferioritate de care sufera groaznic, sa puna osul la treaba ca sa arate si comuna noastra asa cum ar trebui. Sunt angajat al primariei si nu, nu sunt ruda cu primarul si nici nu fac parte din "mafia" imaginara cu care se lupta domnul viceparanoic!
Angajat Primaria Cotnari  | #132777
PS: pentru "domnul" viceparanoic: Sa te puna cei de la BZI sa le scrii un articol cu manuta ta ca sa se convinga si ei ca habar nu ai sa scrii in limba romana!
Angajat Primaria Cotnari  | #132779
PS: pentru "domnul" viceparanoic: Sa te puna cei de la BZI sa le scrii un articol cu manuta ta ca sa se convinga si ei ca habar nu ai sa scrii in limba romana! Esti analfabet! Daca nu stii ce inseamna "analfabet", cauta in DEX. Vai tie, nu stii ce-i ala DEX? Vai noua, atunci!
alin  | #132784
mai nazilu ar trebui sa prezentati in ziar parerile ambelor parti,altfel nu sunteti credibili.Eu sunt din Bucuresti si atita timp cit nu cunosc si parerea celeilalte parti.Se vede ca nu sunteti un ziar profesionist.
Angajat Primaria Cotnari  | #132787
Am ajuns la concluzia ca cel mai bun job de pe lumea asta este cel de viceprimar. Stiti de ce? Pentru ca treaba zilnica a vicelui este aceea de a aparea cat mai mult in BZI, de a face cat mai multe reclamatii nefondate, de a citi tot felul de acte pe care nu le intelege si de a le trimite la ziar (nu ca ar intelege ziaristii ceva, s-au facut confuzii grave intre documentele trimise de viceprimar la BZI si ceea ce se spunea ca ar fi fost de fapt), sa barfesc pe oricine oriunde(pentru ca asta face zilnic autointitulatul "ţaţa Frosa care nu stie nimic" sau "taran prost care nu stie nic"), de a trimite zilnic informatii in stanga si-n dreapta ca "poate mai pica un control care sa ma ajute sa ajung primar, pentru ca oricum nu am alt venit si am mare nevoie de salariul de la primarie, pentru ca am iesit demult din concediul de paternitate", sa mai mute agenda de sub bratul stang sub bratul drept si invers, sa ridice din umeri atunci cand il intrebi ceva si sa-ti raspunda "da' ce pot io sa fac? Io nu stiu nic", sa mai sape o groapa pentru altii (in care iti dorim sa cazi tot tu), sa ascult pe la usi, sa ignor problemele de gospodarire comunala care imi sunt in atributie (a se vedea cat de mizerabil arata Cotnariul) si sa nu uit, sa isi ia salariul nemeritat la sfarsitul lunii, cu bucurie in suflet ca a mai "muncit" o luna. In acest timp, Cotnariului i se face permanent reclama negativa din cauza acestui "om", suntem aratati cu degetul peste tot, suntem denigrati zilnic. De dreptul la replica nici nu poate fi vorba! Sper ca atunci cand domnul vice isi va depasi complexele de inferioritate de care sufera groaznic, sa puna osul la treaba ca sa arate si comuna noastra asa cum ar trebui. Sunt angajat al primariei si nu, nu sunt ruda cu primarul si nici nu fac parte din "mafia" imaginara cu care se lupta domnul viceparanoic! PS: mi-as spune numele real, dar imi este frica sa nu iau bataie de la clanul Besleaga, recunoscut in Cotnari pentru reglarile de conturi cu pumnul! Argumentul puterii functioneaza mai bine la ei decat puterea argumentului!
veronica  | #132791
As avea o singura intrebare. Nu cumva toate hotararile primariilor sunt verificate de juristii prefecturii? Ei nu si-au pus nici un semn de intrebare cand au vazut un consilier validat "ilegal"? Poate stie cineva sa imi raspunda la intrebare pt ca eu sunt tzatza Frosa si nu stiu nik.
UN OM CU BUN SIMT  | #132793
Angajat al Primariei Cotnari, daca tot nu esti ruda cu primarul, te rog spune,ca sa stie si cotnarenii,cine a trecut pe locul vacant a independentului Baian Didi si daca pesoana respectiva stie sa scrie.Daca in locul lui Besleaga il numiti pe Guguianu Ioan,acesta nu este analfabet ?...ori acesta este mai destept,pentru ca este cumatrul primarului...trebuie marita clica,nu..? Sa-ti fie rusine, daca intradevar esti angajatul primariei.Treceti toti la treaba si scoateti comuna din rahat in care ati bagat-o voi,cei care nu prea stiti ce atributii aveti in posturile pe care le ocupati.Habar nu aveti ce-i cu voi.RUSINE.!!!!
radu  | #132794
pentru OMUL CU BUN SIMT: nici tu nu stii sa scrii.
angajatul  | #132800
Nu-i asa ca adevarul doare, irita? Daca erai un om cu bun simt nu te infierbanta asa de tare comentariul meu. Sau ar trebui sa apara numai masaje favorabile lui Besleaga? Asa stau lucrurile! Nu am mintit cu nimic. Daca viceprimarul s-ar ocupa mai mult de lucrurile care ii sunt in atributie, cu siguranta am scoate comuna din (asa cum ai spus chiar tu) rahat si am fi cu mult inaintea altora, acolo unde este locul Cotnariului. Rahatul pe care il vezi pe sosele, in santuri si peste tot in comuna sunt in sarcina gospodaririi comunale, adica a vicelui. Cat priveste faptul pe cine "numim in locul lui Besleaga", afla ca viceprimarul este ales de Consiliul Local si nu de angajati, deci tot de unii dintre acolitii lui Besleaga care acum cred ca s-au convins de eficienta omului lor de baza. De ce nu candidezi tu la urmatoarele alegeri locale pentru ca am avea nevoie de oameni competenti pentru comuna noastra. Daca se implica numai cei cu diverse interese (nu generalizez, sunt si oameni de buna credinta in Consiliul Local) in rahat vom sta pana la sfarsitul lumii. Desteptule!
busleaga...  | #132803
oare mafia e prinsa in corzi la cotnari...sau mafia impreuna cu viceprimarul si ziarul trompeta care fac articole jos la han...fac presiuni sa puna mana pe Primaria Cotnari..! ganditi-va cotnarenilor..nu credeti ca lucrurile sunt cumva grabite..sa lasam organele sesizate sasi face treaba! mare specialist e acest viceprimar....stie de toate dar nu stie bine nici sa scrie...! a se vede unele inscrisuri facute de dumealui..!vai de noi daca ajung sa ne conduca niste nonvalori ca astea! cotnari pot sa inteleaga realitatea asa cum e ...si nu cum este prezentata de la fripturisti de la bzi ... ganditi-va..!
gigi  | #132805
...mai buslega, sa ma scuzi daca din greseala iti dau o usa in cap cand asculti pe la usi...:)
cotnareanul  | #133166
mare ******* acest paul besleaga! cati oameni au luat teapa de la analfabetul asta cu facultatea facuta vinul de cotnari.
nu le este pic de rusine sa pozeze in imaculatul.?numai tepe cum ar fi casa construita la carjoia fara sa le plateasca oamenilor care au muncit.!, ciresele care trebuia platite cu un pret..si a oferit altu. abia am inceput lista iar in urmatoarele comentarii o sa mai las cateva din tepele nerusinatului asta, un ordinar fara scrupule, fara cei macar 3 ani deacasa, iar cei care il cunosc stiu la ce ma refer. dle paul va anunt sa sunteti pe ultima suta de metri dupa care roata se va roti, iar sa tii minte vorba ..mana cu care dai cu aia ei...atunci sate vedem cat ii ma duce alti manuta ca la clasa I sa mai scrii de rau despre cei care nu iti pot indupleca prostia. si sa stii ca minciuna are picioare scurte.../
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1514 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014655 (s)