News Flash:

Fraudele de pe mosia comunistului

26 Iunie 2007
7838 Vizualizari | 28 Comentarii
Dinu Chirculescu
• Ilegalitatile financiare de la Spitalul Cai Ferate se deruleaza sub nasul directorului Dinu Chirculescu, ginerele fostului securist care avea in subordine toata militia din Iasi • Ani de zile, directorul Chirculescu a fost secretar PCR la intreprinderea Tehnoton si a terorizat muncitorii pe care ii turna ori de cate ori avea ocazia • Pentru ca a slujit cu credinta Partidul Comunist Roman, Dinu Chirculescu a fost avansat contabil la Spitalul Cai Ferate si apoi director general • Contabilul unitatii, Rodica Lupu a trecut suma de 3,4 miliarde lei din contul spitalului, in contul personal si majorarea ilegala a salariului acesteia de la 7 la 70 milioane lei este in continuare cercetata de politisti • Directorul Chirculescu nu a informat Ministerul transporturilor, pe motiv ca nu-i convine situatia in care a fost implicat


Scandalul in care este implicat Spitalul Cai Ferate este departe de a se stinge. Ancheta efectuata de politistii de la Politia Transporturi Feroviare este inca in desfasurare, urmand ca la finalul cercetarilor, dosarul sa fie inaintat la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Politia a deschis o ancheta dupa ce contabilul Rodica Lupu a trecut suma de 3,4 miliarde lei, din contul spitalului, in contul personal si si-a majorat ilegal salariul de la 7 milioane lei, la suma de 70 milioane, cu tot cu sporuri. Deocamdata, politistii i-au audiat pe contabilul Rodica Lupu, pe Dinu Chirculescu - directorul spitalului si pe Camelia Tabarcea, directorul financiar contabil. Dupa cum a afirmat ieri subcomisarul Marius Coca, care efectueaza cercetarile, procurorul va decide daca este necesara extinderea cercetarilor si la alte persoane din unitate. "Saptamana viitoare, doamna Lupu va fi chemata din nou la audieri. Prejudiciul nu s-a recuperat in totalitate urmand ca doamna Lupu sa mai restituie cateva milioane de lei. Este posibil ca peste trei saptamani, cand speram sa incheiem cercetarea, dosarul sa fie inaintat la Parchet. Doamna Lupu si-a recunoscut vina, greseala si deocamdata aceasta poate fi acuzata de delapidare. Noi, ca organe de cercetare, nu putem sti daca procurorul va decide extinderea cercetarilor. Este posibil sa fie audiate si alte persoane sau sa se discute si cu alti salariati din spital", a declarat, in exclusivitate pentru reporterii ZIUA de Iasi, subcomisarul Marius Coca, de la Politia Transporturi Feroviare.

Secretar PCR la Tehnoton

Directorul interimar de la Spitalul Cai Ferate, Dinu Chirculescu, nu a informat reprezentantii Ministerul Transporturilor, minister in subordinea caruia se afla unitatea medicala, despre faptul ca un contabil din spital a fost la un pas de a fugi cu banii pentru salariile angajatilor daca reprezentantii de la BRD - Group Societe Generale nu ar fi descoperit frauda. "Deocamdata nu am informat ministerul si nici nu am primit vreun document de la minister prin care sa ni se solicite explicatii in legatura cu aceasta situatie. Va dati seama ca nu este usor pentru mine intr-o asemenea chestiune", a declarat ieri directorul Chirculescu. In anul 1990, Dinu Chirculescu a fost nevoit sa-si ia picioarele la spinare si sa fuga de la fosta intreprindere Tehnoton de frica sa nu fie linsat de angajatii pe care se spune i-a terorizat ani de zile. La fosta unitate Tehnoton, Dinu Chirculescu era secretar al Partidului Comunist Roman si era pionul principal atunci cand trebuiau distribuite locuinte muncitorilor. De altfel, salariatii il urau, pentru ca ii turna la partid, ori de cate ori incercau sa-si spuna nemultumirile. Conform informatiilor detinute in prezent, Dinu Chirculescu nu inmana muncitorului cheile pentru apartamentul repartizat, pana nu i se dadea si o suma de bani. Pentru faptul ca si-a servit Partidul Comunist Roman cu atata devotament, Dinu Chirculescu a ajuns contabil al Spitalului Cai Ferate si, acum, director general interimar. "Daca duceti la gura astfel de porcarii care nu ma caracterizeaza, nici nu mai am ce discuta. Am fost secretar PCR la Tehnoton, dar revolutia nu m-a prins in aceasta functie. Nu am primit un ban nemuncit, pentru ca nu aduc noroc. Imi repugna sa aud ca cineva imi spune ca am luat bani pentru a da apartamente muncitorilor. Sa vina cineva sa-mi spuna ca mi-a dat bani cand eram la Tehnoton si atunci mai discutam. Eu locuiesc intr-un amarat de apartament. Ministerul m-a propus in functia de director la spital pentru ca sunt un profesionist. Eu stiu ca am fost un om integru. Numai datorita calitatilor profesionale am fost promovat", a declarat ieri directorul Dinu Chirculescu.Ginerele securistului Ionescu

Dinu Chirculescu este ginerele fostului inspector sef la Unitatea Militara 2025 (Doi si un sfert), Ionescu, cel care avea in supraveghere toate unitatile militiei. Directorul Spitalului Cai Ferate, ginerele fostului securist, nu recunoaste ca acest lucru l-a ajutat foarte mult si a avut numai de castigat de pe urma functiei socrului. "Socrul meu nu era sef la securitate. Era inspector sef si raspundea de toate unitatile de militie. Nu m-a ajutat niciodata in cariera faptul ca socrul meu avea aceasta functie. Nu am relatii in Ministerul Transporturilor. In minister sunt cunoscut ca profesionist si nu ca ginerele fostului inspector sef Ionescu. In spital, doar partea medicala este nemultumita de mine pentru ca sunt condusi de un economist si acest lucru nu le convine", a declarat directorul Dinu Chirculescu. Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, ar trebui sa ia atitudine la Spitalul Cai Ferate, pentru a pune capat neregulilor financiare din unitate. Nu este pentru prima data cand Spitalul Cai Ferate este implicat intr-un scandal financiar. In anul 2000, Politia Transporturi Feroviare a mai facut o ancheta la unitatea medicala unde au fost constatate grave nereguli, dar totul a fost musamalizat, deoarece seful de atunci al Politiei Transporturi Feroviare avea sotia angajata in acest spital. Cotidianul ZIUA de Iasi va reveni cu noi amanunte asupra acestui caz si cu numele unor persoane importante implicate in acest scandal.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (28)

Anonim  | #14613
personalul medical este nemultumit de incompetenta de care dau dovada acesti asa zisi directori de formatie economica, de seninatatea cu care trateaza problemele reale cu care se confrunta unitatea, de cinismul cu care " ingroapa " neregulile grave din ograda proprie, pe motiv ca nu se va afla mai departe si astfel vom trai linistiti, dar cu constiinta incarcata.
Ioana  | #14614
Doamna MAgda Olteanu sunteti Varza.Agramata .
Ion Gheorghe  | #14615
Ca fost angajat "terorizat"al tehnotonului vreau sa va spun ca Dl Chirculescu Dinu a fost un DOMN .A respectat pe toata lumea si a ajutat pe toti in masura in care a putut. Deci legati-va de persoanele cu adevarat corupte, nu de oamenii care au facut lucruri bune.
mihai petrescu  | #14616
articol tendentios. dl chirculescu este un om f bun.
OBIECTIV  | #14617
Dati drumul la comentarii !!!!
pt domnul Ion Gheorghe cu privire la cinstea lui Chirculescu he  | #14618
Domnule draga,cu afirmatiile dumitale nu faci decit rusine romanilor!!.Care secretar pcr a fost cumsecade in vremuri de rastriste?????Minti cu atita seninatate pentru ca ai facut scoala minciunii si cine stie poate nevasta dumitale este una din angajatele preferate la spitalul cfr.Pentru ca acest Chirculescu si-a adus echipa sa cind a venit,doamna Stinga care in scurt timp si-a adus fiica si cu profitat bine de toate avantajele.Atit ea cit si fiica ei de care nu aveai voie sa te atingi,era mai ceva ca zidul Berlinului :-)doamna Iuliana,atit de controversata,care nu poate trai fara alcool si care este omul de incredere a lui Chirculescu???,si vrei sa mai continui lista????invata sa fii cinstit domnule !!!!!Minciuna are picioare scurte!!!!!
Maria Dumitras  | #14619
Reprezint un grup de doctori si asistente medicale din spitalul CFR Iasi,care dorim sa ramanem anonimi. Domnul Chirculescu mereu ne-a sprjinit si ce deranjeaza pe unii este faptul ca a este un om corect si cinstit. e cred cel mai bun director al spitalului CFR de pana acum.
Rodica Talpa Mare  | #14620
Sunt angajata a "fostei"fabrici Tehnoton. Domnului Chirculescu i s-a propus sa fie manager al fabricii si a refuzat.daca a fost asa de rau si teroriza muncitorii,de ce a fost solicitat sa preia conducerea fabrici dupa revolutiei????

Articulul Magdei Olteanu este tendentios .
Vasile Orban  | #14621
conducerea superioara nu tine cont de rudele celor implicati. nu conteaza rudele, conteaza valoarea personala. Doamna Olteanu nu a fost oare si ea comunista? Sau e curata ca lacrima?
albinutza  | #14622
Acest domn Chirculescu nu trebuie sa vorbeasca de integritate morala.Acest cuvint suna urit cind vine din partea unui om incapabil si necinstit ca el.
El care inainte de anul 2000 si-a pus motor nou pe masina personala din banii spitalului si si-a capitonat masina cu aceeasi bani nemunciti.Cum nu-i este rusine sa spuna ca este integru cind fara spaga nimeni nu trecea de el????De mult trebuia sa fie la puscarie acest hot corupt pina in maduva oaselor!!!!Rog organele de ancheta sa fie foarte atente ca este un actor desavirsit si cu o putere de convingere malefica.Afara cu el si cu toate pilele lui care stau la loc caldutz fara sa faca prea mare lucru!!!
Nelu  | #14623
Cine vorbeste de profesionalism????Un incompetent!Pe vremea cind era sef contabil,trebuia sa mearga cu bilantul la minister.Bilantul era facut de Iuliana,alcoolica,care pune cifre din burta.Cit timp Chirculescu era la minister ,Iuliana era obligata sa stea la birou ca daca interveneau nelamuriri,sau se puneau intrebari seful trebuia neaparat s-o sune pe Iuliana ca el habar nu avea ce scria in bilant.Aceasta din urma,spre seara era asa de beata de nu putea lega doua vorbe.Si cum pleca el la minister cu bilantul???cu genti pline de bauturi fine cafele si carnuri .Asta era si este profesionalismul lui Chirculescu.Sa nu se mai laude ca este destula lume care-i cunoaste asa zisul profesionalism.Astea sunt lozinci de pe vremea comunismului.Trebuie sa inteleaga ca s-a terminat o data pentru totdeauna pentru el.A mai fost o data in birourile procuraturii si a scapat cu telefoane si interventii venite de sus.Sper sa nu se mai intimple.
Ion  | #14624
Tabarcea este corecta cind semneaza statele de plata?Rog politia sa verifice statul de plata si prezenta fiului sefei de sectie prof Ghiuru,care este student la Timisoara.Mama semneaza condica de prezenta in locul lui si tot mama semneaza statul de plata pentru a ridica bani nemunciti.OARE UNDE ESTE DREPTATEA IN ROMANIA????OARE CIT MAI POATE RABDA CEL CARE MUNCESTE CINSTIT SI MOARE DE FOAME CU DREPTATEA IN MINA???????
Slariati Tehnoton  | #14625
Catre

ZIARUL ZIUA DE IASI

Referitor la articolul din ziarul Dvs, privind unele aspecte ale activitatii Directorului Dinu Chirculescu din perioada activitatii la Tehnoton Iasi, am vrea, prin prezentul material, sa aducem unele lamuriri, si v-am fi recunoscatori daca le-ati face publice in paginile ziarului, in virtutea dreptului la replica al cititorilor. Solicitam aceasta pentru ca articolul cu pricina arunca o pata nemeritata asupra intreprinderii Tehnoton si salariatilor sai, si lasa impresia ca acestia ar fi fost niste infractori numai buni de reclamat la partid si securitate si ca au prosperat si sau realizat material numai pe baza de mita si pesches si nu prin munca cinstita.

" Nu stim de unde aveti informatiile despre Dinu Chirculescu din perioada activitatii sale la Tehnoton, dar sunteti intr-o deplina dezinformare.
Ca salariati ai Tehnoton din anul 1974, ii cunoastem foarte bine activitatea lui Dinu Chirculescu si putem afirma cu toata convingerea ca nimic din cele afirmate in materialul Dvs. nu corespunde realitatii.
Este adevarat ca Dinu Chirculescu a fost secretarul Comitetului de partid Tehnoton, dar, a fost foarte pasnic in aceasta functie, mai mult chiar, a fost iubit si apreciat de colegi, muncitori, sefi, subalterni, in special pentru omenia sa.
Si noi am primit apartament pe timpul lui Dinu Chirculescu, dar nu ni s-a cerut si nu am dat nici un ban sau plocon. De altfel, unii din noi, am avut posibilitatea sa schimbam primul apartament cu altul mai bun, tot fara nici un fel de "costuri"
Acest lucru l-au facut f. multi salariati, pentru ca Tehnoton, pe timpul lui Dinu Chirculescu beneficia de repartitii generoase de apartamente, in mare parte datorita si interventiilor si aprecierii de care se bucura Dinu Chirculescu la cei ce gestionau constructia si repartizarea apartamentelor la fabrici.
Personal, nu cunoastem nici un caz ca cineva din Tehnoton sa fi dat bani pentru primirea unui apartament, sau macar sa afirme asa ceva.
Revolutia, nu l-a mai prins pe Dinu Chirculescu pe functia de secretar de partid, el fusese schimbat cu un an inainte.
Pe fondul degringoladei(dictatura sindicatelor ) care s-a instaurat in Tehnoton imediat dupa revolutie, ca de altfel in multe alte intreprinderi, din Tehnoton au plecat foarte multi specialisti, printre care si Dinu Chirculescu; plecarea sa a fost un act de vointa proprie si nicidecum fuga, asa cum pe nedrept sustineti in materialul Dvs."

In speranta ca prezenta opinie va fi acceptata in paginile ziarului Dvs, va asiguram de onestitate si deplina consideratiune si semnam in numele mai multor salariati care resping cele consemnate pe nedrept in articolul cu pricina:
-Bejan Florin -Berbecaru Emil
-Ionescu Eugen -Cretu Gheorghe
-Hristea Maricica
-Nicuta Mircea
-Roca Vasile
-Diaconu Mihai
va rugam frumos  | #14626
va rugam sa publicati comentariile
Anonim,  | #14627
D-nule Chirculescu cum ai musamalizat frauda facuta in grup de dumneavoastra, fosta casiera, Misi Ciobarca? Daca nu il salvati pe M Ciobarca, acesta stiti bine cate dovezi avea inpotriva dumneavoastra, ati putea macar cu aproximatie sa stiti cate sute de milioane s-au decontat in contabilitate, ca marfuri pt spital si de fapt nici nu erau coborate din prtbagajul dumneavoastra? De cate ori chiar Misulica se ocupa de cazarea si pachetele necesare pt cei care vin din Bucuresti pt a va verifica? Sunteti Bucurestean? de ce ati venit in Iasi? Oamenii sunt cu bun simt, muncsc si se fac ca nu vad prostiile ce le faceti.
Romulus  | #14628
L-am cunoscut la Tehnoton. E un om minunat.Sunt convins ca nu a gresit in acest caz. E pacat ca autoarea articolului nu se documenteza si face o analiza absolut superficiala a situatiei.
Mirela Cazacu  | #14629
Articol tendentios. Doamna Magda Olteanu e suparata ca Dl Chirculescu nu a angajat-o pe vara dansei pe post de casiera la spitalul CFR .de aceea a scris acest articol.
va rog din suflet  | #14630
publicati comentariile
pentru Mirela Cazacu  | #14631
Nu stii de ce vorbesti doamna,pesemne vara doamnei Olteanu nu a avut sa plateasca spaga de mii de euro de aceea nu a putut .
Nu-i mai luati atita aparaea acestui sacal,nu veti avea succes pentru ca sunt prea multi cei pe care i-a inselat si de care si-a batut joc.
Chirculescu,Tabarcea si Razlet de mult trebuiau sa fie la puscarie.
Terminati cu apararea unor hoti.
Sunteti in minoritate!!!Resemnati-va!!!!
Felicitari Doamnei Olteanu pentru curaj si profesionalism!!!!!
anonim  | #14632
Cea care semneaza in numele doctorilor si asistentilor de la spitalul cfr,este o mare mincinoasa.Majoritatea salariatilor au bunul simt sa-si vada de treaba lor si nu se amesteca in manipularile altora.Cert este ca numarul celor nemultumiti depaseste cu mult numarul celor multumiti.
Faci parte din gasca lor,este cert.
Felicitari doamnei Olteanu!!!Nu va lasati intimidata doamna!
grupului de la Tehnoton  | #14633
Sunteti niste nostalgici ai comunismului!Daca v-a dat apartamente este normal sa-i luati apararea...sunteti recunoscatori si acum.FRAIERILOR!
Aveti limbajul de lemn al comunistilor
Vasile  | #14634
Of , se pare ca albinutza asta care apare peste tot este o intriganta neinsemnata care nu stie altceva decat sa pateze pe toata lumea din jurul ei.Draga mea cand ai sa intelegi ca in orice situatie sunt pareri si pareri?Si ca unii sunt alaturi de altii pentru ca intradevar li s-a facut un bine odata , iar altii sunt impotriva altora ca nu au fost ajutati asa cum voiau ei. Sunt convins ca poate ai dreptate in unele afirmatii dar sunt convins ca esti doar o persoana ca multe altele care deformeaza realitatea pentru a-si acoperi insuccesele personale.Ceea ce se intrevede in ceea ce scrii in toate comentariile la subiectele legate de cei din acel spital este ca invidia si rautatea dumneavoastra e fara limite.Este stiut ca peste tot se intampla aceste fenomene , de care dumneavoastra spuneti ca exista in acel spital , dar de ce exista tot timpul eroi dupa ce razboiul s-a sfarsit?Eroi care in timpul razboiului au stat in adaposturi in siguranta.
ela  | #14635
sunt hoti toti!
maria  | #14636
publicati comentariile...................
neutru  | #14637
D-ra/D/na Olteanu
Daca sunteti fara experienta sunteti manipulata , daca nu sunteti intr-o grava eroare.Miar place sa fiti in prima categorie ca aveti sansa sa reflectati si dula o lun doua ne putem intalni si sa tragem concluzia cine face parte din grupul de interese.
Intamplarea face sa cunosc cariera d-lui Chirculescu , nu am fost la baut, nu am avut avantaje casa sau altele , nu sunt ruda , nu am facut politica de aceeasi baricada , nu fac parte din cercul de prieteni, dar caut sa judec drept.
1.Ca secretar PCR a fost un secretar din randul intelectualilor , s-a comportat ca atare si nu cunosc in timp de 17 ani in Tehnoton sa fi facut rau la cineva. A cautat sa ne usureze cat mai mult de obligatiile obstesti. Nu a fost pe plac pozitia intelectualului si a fost inlocuit cu un muncitor care a facut Stefan Gheorghiu.
2.Munca contabilului sef intr-un spital se reflecta in fondurile care le aduce in spital .Cum arata spitalul in comparatie cu altele.Cererile de finantare trebuie insotite de o atentie ca functionarii din Bucuresti sa le dea curs.Poate confirma orice institutie dependenta de Bucuresti .
3.Este foarte bine ca spiitalul are specialisti la dep.Contabilitate. Bilantul si lucrarile contabile le executa sub indrumarea Contabilului sef care este expert contabil ...
4.Nu blamati activitatea medicala din spital . Este un spirit de seriozitate pentru actul medical si eu nu am intalnit medic sa conditioneze serviciile medicale de plata.
Un exemplu Reanimarea nota zece incepand de la medici , asistente infermiere. Vegheaza la capul bolnavului nu esti nevoit sa stai sa veghezi noaptea bolnavii si sa te rogi la servicii medicale. Chirurgi si am avut tangenta aproape cu toti nu au conditionat interventiile de bani,simulat internari la diverse spitale.
5.Este de neacceptat intentia de frauda si cat il cunosc eu pe D-ul Chirculescu nu cred ca a avut cunostinta de asa ceva si daca ar fi fost pe functia de Contabil sef ar fi depistat modificarile din statele de plata.
6.Nu pot sa apreciez articolul dv. ce legatura are fica care iubeste , s-a casatorit si a hotarat sa locuiasca in Israel. Ce dezaprobati tara, faptul ca iubeste nu inteleg.
Raspunsul vi-l dau tot eu .Grupul de interese stie ca D-ul Chirculescu a dorit ca familia tinerilor sa se stabileasca in Romania, ca sufera pentru asta si ce spun ei sa-i mai reaminteasca.
7.D-ra/D-na cand se intra cu ciubotele in sufletele oamenilor pe nedrept trebuie sa va fie frica asta se plateste si culmea de catre cei dragi pentru ca suferinta sa fie mai mare. Asta o stiu de la mama din credinta romanilor, din bunul simt romanesc.
Daca in cazul acesta eu cunosc adevarul 99% si vad ce se scrie imi permit sa pun la indoiala corectitudinea informatiilor din ziare.
Toate cele bune un om neutru
anonim  | #14638
Referitor la domnul care se numeste neutru.Dumneavostra nu sunteti de loc neutru.Faceti parte din gasca daca cunosteti adevarul,pe cel roz.
A bagat mina in banii spitalului?Da?sau Nu???
Si-a pus motor la masina personala din banii spitalului?si-a capitonat masina tot cu banii spitalului?Ii facea Iuliana bilanturile cu cifre din burta si statea la birou pina seara linga telefon sa raspunda la intrebarile sefului?Mergea la Bucuresti cu genti doldora de atentii?De unde atita profesionalism si integritate?
Aveti mare noroc ca salariatii din spital au bun simt ca daca ar vorbi fiecare ar fi vai si amar.
Nu are nimeni intentii rele fata de acest domn sau fata de celelate doua doamne.Vrem doar sa se faca curatenie o data pentru totdeauna in acel spital,din care facea parte elita ,ianinte de aveni acesti corupti.
Au facut destule rele si toata lumea stie,curatati locul de neghina si aduceti profesionisti si spitalul va arata de o mie de ori mai bine.
Daca esti profesionist stii sa negociezi .Nu te duci cu traista de daruri dupa tine.
Curaj doamna Olteanu ,nu va lasati intimidata de nimeni.Poate va rasari soarele si la spitalul cfr si vor veni vremuri mai bune.Sa fie platit fiecare dupa cit munceste si nu dupa criteriul pilelor.
Metos  | #14639
Draga neutrule...
1. Obligatiile obstesti? Suna cam PCR-ist... Daca a facut sau nu rau la cineva nu aveti cum sa o cunoasteti.Dar daca la Tehnoton nu a facut rau va asigur ca la spit. CF a facut mult rau.
2. Cum arata spitalul? Sa fie sanatosi sefii de sectii ca daca era dupa el... Sa nu uitam ca nu un sef contabil conduce un spital iar inaintea lui ca si director au fost si altii.. si chiar mari profesionisti.
3. Specialisti in sectorul contabilitate? Nu stiti ce vorbiti.... Imi pare rau.
4. Aici aveti dreptate insa nu este nicidecum meritul d-lui Chirculescu.
5. Nu-l cunoasteti... S-a schimbat. Ati ramas probabil cu o imagine veche. Chirculescu a fost un mare domn in tinerete dar a devenit un mare sacal.
6. Ar fi bine intr-adevar sa nu amestecam copiii.
7. Nu aveti cum sa cunoasteti adevarul 99% deoarece, tot dvs sustineti ca < nu am fost la baut, nu am avut avantaje casa sau altele , nu sunt ruda , nu am facut politica de aceeasi baricada , nu fac parte din cercul de prieteni >
Cei care lucreaza in mod direct cu acesta si nu au "beneficii" il pot cunoaste foarte bine.
Nu prea sunteti neutru domnule neutru....
anonim  | #14640
FELICITARI METOS!!!!

Adevarat graiesti!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1905 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014407 (s)