Internet

Frecventa cu care postezi pe Facebook iti dezvaluie personalitatea

Publicat: 17 iul. 2012
5

Cercetatorii de la Universitatea din Missouri, SUA, au creat un sistem de evaluare a personalitatii utilizatorilor de Facebook, potrivit livescience.com.

Expertii au ajuns la concluzia ca modul si frecventa cu care postam pe reteaua de socializare, si nu neaparat ce postam, pot oferi indicii cu privire la trasaturile de caracter ale fiecaruia dintre noi.

Heather Shoenberger, doctorand la Universitatea din Missouri, a demarat cercetarea cu un chestionar, urmat de un test de personalitate, ambele aplicate unor utilizatori de Facebook.

Potrivit concluziilor acesteia, persoanele cu un apetit ridicat pentru activitati riscante in viata de zi cu zi au tendinta de a-si petrece timpul in online interactionand frecvent cu prietenii, postand poze si actualizandu-si constant statusul.

Pe de alta parte, persoanele rezervate ori introvertite prefera sa isi petreaca timpul pe Facebook urmarind fluxul de stiri, in detrimentul socializarii cu internautii.

Scala dezvoltata de cercetatorii americani poate veni in ajutorul specialistilor in marketing si publicitate, care isi vor gasi astfel mai usor publicul tinta, potrivit lui Shoenberger. Spre exemplu, o companie care are ca public tinta iubitorii de aventura poate ajunge mai usor la ei, urmarindu-le acestora activitatea pe Facebook.

Adauga un comentariu