Sport

FRF taie in carne vie in scandalul Ianis Hagi! Iata primele decizii

Publicat: 03 apr. 2015
1

@ Bogdan Arges Vintila (43 de ani) nu mai este selectionerul reprezentativei României U17. Antrenorul a fost demis de catreComisia Tehnica din cadrul Federatiei Române de Fotbal.

Selectionata de juniori a României a ratat calificarea la Euro 2015, dupa ce a pierdut toate cele trei partide de la Turneul de Elita, organizat în Anglia. Romania U17 a pierdut a pierdut cu 0-3 în fata Sloveniei, cu 0-2 în fata Norvegiei si cu 1-2 în fata Angliei. Principalul vinovat al acestui esec a fost considerat Vintila, care astfel a fost demis. Reprezentantii aceleiasi comisii au decis si retragerea atributiilor lui Zoltan Kovacs de coordonator al loturilor nationale de juniori. El nu a fost demis din FRF, dar a fost repartizat la sectorul de metodologie din cadrul forului de la Casa Fotbalului.

Citeste si: FABULOS! FC Barcelona a vrut sa-l transfere pe Ianis Hagi!

Selectionerul Anghel Iordanescu a declarat, la finalei sedintei Comisiei Tehnice, la care a fost prezent în calitate de invitat si presedintele FRF, Razvan Burleanu, ca Zoltan Kovacs se va ocupa de metodologie, la sectorul juvenil. „Comisia Tehnica a hotarât ca domnului Zoltan Kovacs sa i se ia atributiile de coordonator al tuturor loturilor de juniori si sa treaca în sectorul de metodologie, la sectorul juvenil. Aceste decizii vor fi propuse presedintelui. Soarta domnului Kovacs a fost decisa în urma analizarii comportamentului si relatiei dintre domnia sa si antrenorul principal Bogdan Vintila. S-a mai tinut cont ca a intervenit în repetate rânduri, atât în programul de instruire cât si în pregatirea jocurilor. Domnul Kovacs a fost adus în România pentru a ajuta, pentru a îmbogati activitatea teoretica a fotbalului nostru. El a fost si în Belgia un an de zile la nationala sub 18 ani, dupa care s-a ocupat de acelasi sector pe care i l-am oferit si noi azi, partea teoretica, partea de metodologie”, a spus Iordanescu. Kovacs a platit pentru faptul ca a jignit mai multi componenti ai nationalei de juniori U17, printre care si Ianis Hagi. Presedintele FRF, Razvan Burleanu, a dezaprobat ce a facut acesta, iar reactia sa a fost si ca urmare a scrisorii deschise pe care Gheorghe Hagi i-a trimis-o lui Anghel Iordanescu.

Citeste si: Este INCREDIBIL! Ianis Hagi se transfera la o echipa de top

„Fiecare antrenor si membru al stafului tehnic are anumite metode de a încerca sa motiveze jucatorii. Dezaprob total, daca este reala, o asemenea reactie, mai ales ca vorbim de copii si juniori. La seniori cred ca se mai poate trece cu vederea”, a precizat Burleanu. În acelasi timp, presedintele federatiei a subliniat ca totul ar fi putut porni de la o traducere gresita, în conditiile în care belgianul Kovacs nu vorbeste limba româna.

Citeste si: Gica Hagi este furios! Cum a fost umilit Ianis, fiul sau, in cantonament

Adauga un comentariu