Magazin

Frigiderul, mai murdar decat ne-am inchipuit. Cum sa pastrezi corect alimentele

Publicat: 17 iul. 2013
Specialistii in igiena alimentara avertizeaza ca frigiderul este nu doar un depozit de alimente, ci si unul de microbi. Temperatura, modul si locul de depozitare pot favoriza contaminarea alimentelor cu diverse bacterii, care ne pot imbolnavi. Primul efect este toxiinfectia alimentara, care, in perioada de vara, este mai raspandita ca oricand.
 
Una dintre principalele cauze este contaminarea alimentelor, iar raspandirea bacteriilor se face cu atat mai usor, cu cat mancarea nu este depozitata corect in frigider. Specialistii avertizeaza ca trebuie sa fim atenti atunci cand depozitam carnea, care trebuie sa stea numai in congelator, la o temperatura de -18 grade Celsius. In frigider se poate depozita doar in cazul in care va fi preparata imediat. Locul cel mai indicat este pe raftul cel mai de jos, pentru a nu contamina alimentele din frigider.
 
Caserolele cu carne nu ar trebui asezate niciodata alaturi de legume. Bacteriile de pe legume nu dispar doar daca le spalam cu apa de la robinet, ele vor putea fi consumate in siguranta numai daca sunt gatite.
 
Sertarele pentru legume si fructe pot aduna o multime de bacterii. Specialistii in igiena alimentara spun ca aceste sertare contin de 750 de ori mai multe bacterii decat medic obisnuita. De aceea, legumele si fructele trebuie sa fie ferite de umezeala. Puneti legumele si fructele in pungi de hartie si depoziteaza-le in lazile special destinate lor.
 
Cei mai multi dintre noi obisnuiesc sa depoziteze sticlele cu lapte pe raftul de pe usa frigiderului. Este gresit! Laptele trebuie tinut pe raftul din mijloc, cat mai in spate. Frigiderul este deschis foarte des, iar aerul cald care patrunde poate duce la fermentarea produselor alimentare.
Nici ouale nu se pastreaza in locul special creat pentru ele, pe usa frigiderului. Cartonul cu oua se tine cat mai departe de usa, pentru ca aerul cald care patrunde atunci cand se deschide frigiderul le poate altera. De asemenea, specialistii recomanda sa schimbam cat mai des caserolele in care depozitam mancarea, potrivit rtv.net.


loading...

Adauga un comentariu