Eveniment-Social

Frigul a facut deja primele victime printre ieseni

Publicat: 05 oct. 2015
1

Schimbarea brusca, din ultima perioada, a temperaturii a adus deja in spital iesenii care nu s-au protejat corespunzator. Doar in ultimele zile, la Spitalul de Boli Infectioase Sf. Parascheva din Iasi au fost inregistrate 15 internari cu pacienti diagnosticati cu viroza respiratorie si doua cazuri de pneumonie.

In general, este vorba de pacienti copii sau de persoane in varsta, care au ajuns la spital prezentand principalele simptome ale virozelor si au necesitat internare. Chiar daca perioada calda a trecut, in vizorul medicilor a ramas boala diareica, aceasta facand in continuare victime in randul iesenilor. „Predomina, in continuare, boala diareica si hepatitele virale acute. Este trendul descendent al bolii diareice. Ne asteptam sa creasca virozele, la un moment dat se vor inregistra mai multe infectii de cai respiratorii inferioare si superioare si atunci se considera ca explicatia o constituie intrarea in circulatie a virusului gripal. Ca urmare, se incepe recoltarea de probe pentru diagnosticul de gripa, cand se constata o crestere a numarului de infectii de cai respiratorii superioare si se vor face exudate faringiene si nazale pentru virusul gripal, conform definitiei de caz data de Ministerul Sanatatii„, a declarat dr. Irina Teodorescu, purtatorul de cuvant al Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

In luna noiembrie va incepe si vaccinarea antigripala. Vaccinul folosit este facut dupa o reteta a Organizatiei Mondiale a Sanatatii si componenta sa este unica, indiferent de firma producatoare. „Nu stim inca de unde vor fi vaccinurile, inainte se faceau la Institutul Cantacuzino, acum probabil vor fi importate”, a mai precizat medicul.

Citeste si: Acesti ieseni trebuie sa fie mai atenti in aceasta perioada din cauza schimbarii temperaturilor! Iata ce pot pati
Adauga un comentariu