Magazin

Frigul si bolile cardiovasculare – masuri preventive in sezonul rece

Publicat: 12 nov. 2017
1

Frigulscaderea presiunii atmosfericecresterea umiditatii aerului, lumina insuficienta, alimentatia bogata in carbohidrati si grasimi si deficitara in fructe si legume proaspete din sezonul rece sunt cateva dintre problemele care pot afecta pacientul cardiovascular.

Scaderea temperaturii sau trecerea brusca de la cald la foarte frig pot duce la contractia vaselor de sange, la cresterea vascozitatii sangelui, la cresterea numarului de batai ale inimii pe minut. Acestea determina cresterea numarului si gravitatii cazurilor de angina pectorala, de crize hipertensive si de infarct de miocard.

Pentru a evita cresterea frecventei si a intensitatii episoadelor de angina pectorala in sezonul rece, e bine ca pacientul sa evite deplasarile in primele ore ale diminetii sau seara cand temperaturile sunt extrem de scazute, sa poarte imbracaminte groasa, incaltaminte lejera, calduroasa si confortabila, care sa nu impiedice circulatia la nivelul membrelor, sa se protejeze la extremitati, sa bea lichide calde.

Citeste continuarea pe sanatate.bzi.ro

Adauga un comentariu