Fripturi

Friptura de curcan – reteta pentru masa de sarbatoare

Publicat: 21 dec. 2015

Friptura de curcan – reteta pentru masa de sarbatoare

Ingrediente
:

cca 1 kg si ceva de carne de curcan
2 caciulii de usturoi
1 lamaie injumatatite
4 cepe mici, injumatatite
14 crengute de cimbru
2 linguri ulei de masline
sare kosher
2 morcovi mari, taiati in bucatele potrivite
2 tulpini de telina, taiate ca si morcovul
ierburi proaspete
cca 17- ml supa de pui

Mod de preparare friptura de curcan:

1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Spala bine curcanul, apoi umple-l cu usturoiul maruntit, lamaie, jumatate din cepele tocate si 10 crengute de rozmarin.
3. Leaga picioarele bine, ca sa nu se desfaca, unge-l cu ulei si presara niste sare.
4. Pune curcanul in tava, alaturi de bucatile de morcov si telina, de restul de ceapa tocata si crengute de cimbru. Toarna si supa.
5. Curcanul e gata atunci cand termometrul pentru friptura arata in jur de 80 de grade Celsius.
6. Scoate curcanul, umezeste-l cu sucul din tava si lasa-l asa vreo 20 de minute. Acopera-l cu folie sau cu un licghean.
Serveste friptura de curcan cu ierburi proaspete, tocate marunt.



loading...

Adauga un comentariu