Fripturi

Friptura de porc cu mere – reteta pentru felul principal

Publicat: 02 nov. 2015

Friptura de porc cu mere – reteta pentru felul principal

Ingrediente:

4 buc. muschi de porc
2 linguri ulei vegetal
sare
putin piper
1 ceapa medie
2 mere medii
2 linguri unt
1 lingura zahar brun
1/4 lingurita scortisoara
230 ml apa
1 lingurita bulion
foarte-foarte putina nucsoara

Mod de preparare friptura de porc cu mere:

1. Potriveste carnea de sare si piper.
2. Pune-o la rumenit in ulei incins.
3. Feliaza fin ceapa cat timp se prajeste carnea.
4. Feliaza fin merele.
5. Scoate carnea din tigaie si pune ceapa si merele, impreuna cu untul.
6. Dupa vreo 5 minute, timp in care se inmoaie merele si ceapa, adauga bulionul, apa, zaharul, scortisoara si nucsoara. Omogenizeaza si lasa sa fiarba la foc redus cam 10-15 minute sau pana cand lichidul a scazut la jumatate.
7. Dupa maximum 20 de minute pune totul intr-o farfurie, alaturi de carne si serveste.
Pentru ca friptura de porc cu mere sa fie si mai buna, acoper-o cu sosul din tigaie.



loading...

Adauga un comentariu