Fripturi

Friptura de pui

Publicat: 09 iul. 2015

Ingrediente:

1 kg carne de pui
4 linguri ulei de masline
300 g rosii
150 g branza feta
10 masline negre
4-5 cepe verzi
2-3 crengute cimbru proaspat sau 1 lingurita uscat
1 lingurita menta tocata
300 g paste fierte (optional)

Mod de preparare:

Carnea de pui se spala si se sterge cu un prosop de hartie. O punem intr-un vas mai mare si adaugam rosiile taiate in sferturi, ceapa taiata in jumatate, maslinele. Punem deasupra uleiul de masline, cimbrul tocat si condimentam cu sare si piper. Amestecam usor si lasam sa stea la rece 30 minute.

Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius. Punem carnea de pui in tava (legumele le lasam la rece) si coacem 35-40 minute. Cand carnea s-a rumenit o scoatem pe o farfurie si punem legumele in tava in care am copt friptura. Le coacem 10 minute. adaugam carnea la legume, presaram deasupra branza feta si mai coacem 2-3 minute.

Servim friptura presarata cu menta tocata sau cu busuioc (sau patrunjel verde, in cazul meu).

Friptura de pui recomandata de Amalia.



loading...

Adauga un comentariu