Fripturi

Friptura de pui la cuptor

Publicat: 16 iul. 2015

Ingrediente:

1 pui (1-1,5 kg)
1/2 lingurita ardei iute
2 rosii
2 linguri malai
½ cana ulei masline
1 lingurita mustar pudra
1 lingura coaja rasa de lamaie
1 lingurita piper
zeama de la o lamaie

Mod de preparare:

Puiul se taie in jumatate, de-a lungul pieptului. Se unge cu ulei. Mustarul se amesteca cu piper, ardei iute, coaja de lamaie, malai, sare (dupa gust). Cu acest amestec se freaca puiul. Intr-o tava se pune uleiul si se asaza puiul cu partea taiata pe fundul tavii. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor, la foc mediu. Dupa 15 minute se scoate, se indeparteaza folia de aluminiu si se pune din nou la cuptor, la foc puternic. Se adauga rosiile taiate si se intoarce carnea pe cealalta parte. Se lasa 10 min la cuptor. Se scoate puiul si se stropeste cu sucul de lamaie.

sursa: cepapam



loading...

Adauga un comentariu