International

Frontiera Ucrainei incalcata de zeci de blindate sosite din Rusia

Publicat: 25 aug. 2014
1
Potrivit unui anunt facut astazi, de purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, Leonid Matiuhin, un convoi format din zeci de blindate si tancuri, venit din Rusia, a trecut frontiera in sudul Ucrainei, in apropiere de Marea Azov, fiind implicat in lupte cu graniceriiAcest atac vine la scurt timp dupa ce Rusia a anuntat ca va trimite un al doilea convoi umanitar in Ucraina si a informat Kievul despre aceasta intentie, masura fiind luata la cateva zile dupa intrarea pe teritoriul ucrainean a unui prim convoi umanitar, in ciuda restrictiilor impuse de Kiev, granita fiind incalcata in mod ilegal. 
Citeste si Mercenari rusi UCISI
 
„Frontiera ucraineana a fost incalcata de un convoi de zeci de tancuri si vehicule blindate, care au intrat pe teritoriul ucrainean in apropiere de orasul industrial Mariupol. Convoiul a fost oprit de graniceri. Batalia este in desfasurare”, a declarat Matiuhin. Mariupol, un oras cu 500.000 de locuitori aflat pe litoralul Marii Azov, in sud-estul Ucrainei, este situat la circa 50 de kilometri de frontiera rusa si la 110 kilometri sud de bastionul rebel Donetk. Acesta este centrul industriei metalurgice ucrainene si sediul mai multor uzine importante din acest sector din estul tarii.
Luptele de la Mariupol au provocat moartea a peste zece persoane la 9 mai, inainte de expulzarea rebelilor prorusi cateva zile mai tarziu. De atunci, Mariupol a devenit sediul administratiei din regiunea Donetk subordonate Kievului, care a trebuit sa plece din capitala regionala dupa sosirea insurgentilor. Autoritatile regionale au difuzat astazi un mesaj menit sa calmeze spiritele in randul locuitorilor, precizand ca administratia „functioneaza normal” si ca membrii sai nu si-au parasit posturile, potrivit mediafax.ro.
Adauga un comentariu