International

Frontul Al-Nosra cere rebelilor sa nu respecte armistitiul

Publicat: 26 feb. 2016
1

Seful Frontului Al-Nosra, Mohammad al-Jolani, a cerut vineri rebelilor sa respinga armistitiul „umilitor prevazut a intra in vigoare sambata si sa intensifice lupta impotriva regimului Bashar al-Assad, intr-un mesaj audio difuzat vineri.

„Temeti-va de aceasta inselaciune a Occidentului si a Americii deoarece toata lumea va impinge sa reveniti sub lovitura regimului opresor”, a spus seful filialei siriene a al-Qaeda, care lupta alaturi de rebeli in mai multe regiuni ale tarii si care a fost exclus din acest acord de incetare a focului.

„O revolutie reusita este cea care reuseste sa extirpeze acest regim din radacini (…) altfel ne vom intoarce la punctul de plecare”, a spus Mohammad al-Jolani.

Calificand armistitiul drept „rusinos” si „umilitor”, el a estimat ca „negocierile sunt cele purtate pe campul de lupta”.

Regimul si circa o suta de factiuni rebele au aprobat armistitiul, dar aplicarea sa ramane complexa din cauza aliantelor de pe terne intre insurgenti si jihadisti, printre care si Frontul Al-Nosra.

Adauga un comentariu