Stiri medicale

Fructele acestea imbunatatesc calitatea spermei

Publicat: 27 sept. 2015
7

Consumul zilnic de nuci creste calitatea spermei la barbati, se arata intr-un studiu publicat in jurnalul Biology of Reproduction. Potrivit cercetarii, barbatii care au consumat mai mult de 12 saptamani echivalentul a doua maini de nuci, au inregistrat o imbunatatire a formei, miscarii si vitalitatii spermatozoizilor.

Efectul benefic al nucilor se datoreaza acizilor grasi care se gasesc in compozitia acestora. Dr. Allan Pacey, profesor androlog la Universitatea din Sheffield a declarat: „Exista studii evidente care au demonstrat faptul ca dieta unui barbat influenteaza in mod direct numarul si calitatea spermatozoizilor produsi de testicule.”

Nucile si beneficiile asupra sanatatii

Cu toate acestea nu se stie inca daca suplimentele de nuci imbunatatesc si fertilitatea masculina. Statisticile arata ca 1 din 6 cupluri este infertil, iar 40% dintre cupluri nu pot avea copii din cauza infertilitatii masculine. Indiciile arata ca una dintre cauzele infertilitatii la barbati ar fi numarul mic de spermatozoizi produs sau incapacitatea acestora de a „inota”, precum si forma si dimensiunile mici.

Nucile, sursa de omega-3

Studiul a fost realizat pe un numar de 117 de barbati cu varste cuprinse intre 21 si 35 de ani, care au fost impartiti in doua grupuri. Un grup a consumat 75 g de nuci, echivalentul a 3 nuci pe zi si un grup a exclus din dieta acest aliment.

Coordonatorul studiului, prof. Wendie Robbins de la UCLA’s Fielding School of Public a declarat la finele studiului: „Am constatat o imbunatatire majora a parametrilor spermatozoizilor la grupul care a consumat nuci. Pe de alta parte, la barbatii care nu au mancat cele 3 nuci, nu s-a constatat nicio modificare a spermatozoizilor.”

Catherine Carpenter, de la UCLA Centre for Human Nutrition, co-autor al acestui studiu crede ca acizii grasi Omega 3 au efecte benefice asupra spermatozoizilor.

Conform statisticilor, cantitatea zilnica consumata de Omega-3 este in jur de 0,4 g. Cu toate acestea, doza zilnica recomandata este de 2,4 g la barbati si 2,2 g la femei. Acesti acizi grasi sunt indispensabili pentru sanatate; contribuie la buna functionare a sistemului cardiovascular, previn cancerul de prostata si diminueaza riscul de Alzheimer.

Adauga un comentariu