News Flash:

Fructele de mare cresc riscul de diabet?

22 Iunie 2010
648 Vizualizari | 0 Comentarii
Britanicii au descoperit ca persoanele care mananca peste gras (somon, macrou, scrumbii) sau cu carnea alba (cod, eglefin, calcan) cel putin o data pe saptamana, isi reduc riscul de diabet de tip II cu 25%. Aceeasi cantitate de fructe de mare consumata saptamanal, in special creveti, crabi si midii, creste riscul de boala cu 36%. Situatia se mentine chiar si atunci cand sunt indeplinite o serie de conditii care protejeaza sau dimpotriva favorizeaza diabetul: activitate fizica regulata, obezitate, consum de alcool, respectiv fructe si legume zilnic. Modul de preparare al specialitatilor marine este de vina pentru acumularea zaharurilor in sange. Daca pestele arareori se pregateste in ulei sau unt, fructele de mare se gatesc, de cele mai multe ori, in cantitati mari de ulei sau unt si se servesc cu maioneza sau alte sosuri care cresc nivelul colesterolului din sange, favorizand astfel instalarea diabetului. Totusi, pentru informatii in plus, care sa clarifice teoria lor, este nevoie de mai mult studiu.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2550 (s) | 22 queries | Mysql time :0.123205 (s)