Eveniment-Social

Frumoasa piesa de dragoste, ce-i are in prim-plan pe actorii Mihaela Arsenescu-Werner si Constantin Avadanei, la National – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 06 apr. 2016

Sambata, 9 aprilie 2016, incepand cu ora 18:00, publicul este asteptat la Sala Studio a Teatrului National (TNI) Vasile Alecsandri din Iasi, la premiera spectacolului „Joc de pisici„, de Örkény István si in regia Irinei Popescu Boieru. Din distributie fac parte actorii Mihaela Arsenescu-Werner, Monica Bordeianu, Doina Deleanu, Catinca Tudose, Constantin Avadanei, Haruna Condurache, Brandusa Aciobanitei, Cosmin Panaite, Bianca Ioan si Irina Cretu.

„In aceasta stagiune, trei actori din distributia spectacolului «Joc de pisici» implinesc frumosi ani de viata dedicata teatrului. Este vorba de Mihaela Arsenescu-Werner, care aniverseaza 45 de ani de la absolvirea Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica I. L. Caragiale si Monica Bordeianu si Constantin Avadanei, care implinesc 35 de ani petrecuti pe scena Teatrului National Iasi. A doua zi, 10 aprilie, are loc urmatoarea reprezentatie a premierei «Joc de pisici»”, au transmis oficialii TNI. Este vorba de o frumoasa poveste de dragoste a unui personaj ajuns la varsta a III-a si care-i are in prim-plan pe actorii – seniori ai Nationalului, Mihaela Arsenescu-Werner si Constantin Avadanei.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video

„Toti avem câte ceva de împartit. Numai cu batrânii nu mai are nimeni nimic de împartit. Iar atunci când batrânii au ceva de împartit între ei, noi râdem. Cuvintele autorului Örkény István constituie cel mai nimerit motto al acestui spectacol, care nu încearca sa demonstreze nimic nou, ci doar sa constate un adevar vechi de când lumea: acela ca dragostea nu are vârsta. Chiar si atunci când protagonistii sunt trecuti si de cea de a II-a tinerete, dragostea poate fi la fel de patimasa, romantica, dureroasa si efervescenta ca în adolescenta. Celor care au trait vreodata asemeni acestor personaje, spectacolul le va stârni duioase si amuzante aduceri aminte. Celor prea tineri pentru a întelege, le va stârni doar hohote de ras. Abia târziu, peste multe zeci de ani, îsi vor aminti tot cu duiosie de aceasta piesa si vor lua aminte”, a transmis regizorul Irina Popescu Boieru.

Citeste si: Premiera „Si acum”, prezentata la Teatrul National Iasi – UPDATE FOTO, VIDEO

Adauga un comentariu