Curiozitati

Frumusete RARA in lume! Pamantul nou descoperit in Romania pe care nimeni nu-l poate vedea

Publicat: 07 mart. 2016
9
O frumusete unica in lume, descoperita recent in Romania, este ferita de ochii curiosi ai lumii, nimeni neavand voie sa puna macar piciorul acolo.
Guvernul Romaniei a interzis popularea insulei Sacalin, un petic de uscat lung de 21.000 de hectare situat in Marea Negra, pentru a evita poluarea unui taram ce pare parca desprins din alt lume.
Insula Sacalin este de dimensiunile Capitalei Romaniei, dar eclipseaza lumea stiintifica prin varietatea de pasari care poposesc aici. 229 de specii rare care salasluiesc in mijlocul unei faune nemaiintalnite nicaieri in lume. Sute de specii de plante rare.

Vezi si Misterioasa insula care l-a uimit pe Vladimir Putin 

Bucata de pamant s-a format acum 150 de ani. Desi initial au fost doua insulite, Sacalinu Mare si Sacalinu Mic, cu timpul, acestea s-au unit formand ceea ce astazi este un teritoriu unic, lung de 210 kilometri patrati, potrivit datelor furnizate de Rezervatia Deltei Dunarii. Insula este situata in Marea Neagra, aproape de coasta romaneasca, in dreptul bratului Sfantu Gheorghe.
Pe aceasta insula se gasesc colonii rare de chire de mare si pelicani creti, specii care isi petrec tot anul in aceasta zona. In apele din apropiere se regasesc sturioni si plante rare, precum varza de mare sau canarul baltii.
Adauga un comentariu