Sanatate

Frunzele de brusture – Leacul natural cu efecte miraculoase

Publicat: 17 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Frunzele de brusture - Leacul natural cu efecte miraculoase
Frunzele de brusture pot fi folosite ca leac natural

Frunzele de brusture pot fi folosite ca leac natural. Multă lume știe că brusturele este o plantă medicinală foarte eficientă și folosită de foarte mult timp ca remediu natural pentru diferite afecțiuni. Este bine să știm că și frunzele sale ne pot fi de ajutor.

Despre brusture

Brusturele este o plantă medicinală care este cultivată în cantități mari, în special în Statele Unite ale Americii și în China. Specialiștii îl numesc Petasites officinalis sau Arctium lappa. Totuși, în popor, această plantă este cunoscută sub mai multe denumiri, și anume brustur, căpcălan, caftalan, bruscălău, capul călugărului sau iarba boierului, lipan sau lăptun, scai mărunt, scaiete, scaiul oii, gula de baltă, buedea-ciumei și multe altel. Aceste denumiri variază în funcție de regiunea în care crește.

Frunzele sale sunt mari și late, iar pe dedesubt sunt acoperite de un puf care îi oferă o culoare aproape de gri. Florile acesteia cresc spre vârf, și se pot găsi în mai multe culori (alb, roz, violet și alte nuanțe ale acestora).

Această plantă este foarte răspândită și poate crește în aproape orice regiune. Îl putem vedea atât pe câmp, cât și în zonele muntoase. Nu este o plantă pretențioasă, așa că poate crește și pe marginea drumurilor, în păduri și chiar și printre dărâmături.

Brusturele poate crește foarte mult în dimensiune, având minim 50 de cm, și având posibilitatea de a se înălța la 200 de cm.

Ce părți ale brusturelui sunt folosite ca remediu natural

Deși, de obicei, atunci când vorbim de remedii naturale, este vorba de floarea anumitor plante, atunci când vine vorba despre brusture, floarea acestuia nu este foarte utilă. Pentru leacuri, brusturele este porționat. Rădăcinile sale sunt foarte cărnoase și pivotante (sunt foarte dezvoltate). Tocmai aceasta este cel mai frecvent folosită în crearea anumitor remedii care ne ajută la combaterea unor afecțiuni.

Rădăcina plantei medicinale se poate recolta atât toamna, cât și primăvara, însă este indicat să așteptați până ce floarea are cel puțin doi ani de când a fost cultivată. Altfel, rădăcina nu va fi destul de dezvoltată și eficientă.

Înafară de rădăcină, ne putem folosi și de frunzele acesteia. Trebuie să le culegem înainte ca floarea brusturelui să înflorească și trebuie să îndepărtăm codițele acestora.

Frunzele de brusture – La ce se folosesc acestea

Spre surprinderea multor oameni, aceste frunze au un efect miraculos. Mai multe persoane care sufereau de boli precum reumatism, spondiloza lombară sau discopatie cervicală susțin că au reușit să se vindece prin compresele cu frunze de brusture.

Așadar, frunzele acestei plante are proprietăți antireumatice și antisciatice. Acestea pot ameliora durerea provocată de diferite afecțiuni frecvente în rândul oamenilor.

Cel mai adesea, acest tratament cu frunze de brusture se face în perioada toamnei. Pentru a face o compresă de acest tip, trebuie să culegeți frunze proaspete! Acestea trebuie să se înmoaie în spirt medicinal, timp de câteva minute bune. După aceea, puneți frunza între două pânze subțiri (una care să protejeze pielea de alte iritații și una care să fixeze compresa pe ceafă). Compresa trebuie lăsată pe tot parcursul nopții.

Pentru ca acestea să aibă efect, trebuie să repetați procesul timp de câteva zile, maxim o săptămână.

Așadar, frunzele de brusture sunt foarte benefice sub formă de comprese. Acestea se folosesc chiar și la entorse, luxații sau arsuri.

Adauga un comentariu