Sanatate si frumusete

Frunzele de dud previn si combat diabetul zaharat si trateaza obezitatea si hipertensiunea

Publicat: 09 mai 2018
14

Frunzele de dud au calitati laxative, antiscorbutice, depurative si tonice, fiind indicate in astenii, constipatie, afectiuni pulmonare. Infuzia din frunze de dud – o lingura de planta la o cana cu apa, se foloseste ca tratament adjuvant in diabet si gastrite (neutralizeaza aciditatea). Se beau zilnic, pe stomacul gol, doua cani de ceai caldut (una-doua linguri frunze uscate si maruntite la 250 ml de apa clocotita).

Citeste si Frunzele de prun elimina cheagurile din vasele de sange. Iata cum trebuie sa le consumam

In cazurile de diabet, frunzele de dud se asociaza cu teci de fasole, frunze de nuc si fructe de afine, toate uscate, iar in cazurile de ulcer, cu coada calului, teci de fasole, patlagina si sunatoare, de asemenea uscate. Infuzia din frunze de dud are efecte pozitive si in astenie, nevroze, insomnii, distrofii ale miocardului, hipertensiune arteriala, tulburari metabolice, obezitate, variola, rujeola, stomatite, afte bucale.

Citeste si Chiar Dumnezeu le-a trimis asta oamenilor: antibiotic, antioxidant, curata vasele de sange si distruge colesterolul

Tinctura din frunze macerate timp de 21 de zile in alcool alimentar se strecoara si se utilizeaza diluata cu apa, de trei ori pe zi, inainte de mesele principale. Frunzele de dud uscate si maruntite se amesteca cu frunze de zmeur si se iau cate 3-4 lingurite pe zi, la trei ore dupa mese, cu efecte contra gastritelor acide, a ulcerelor si a refluxului gastric. In amestec cu frunzele de afin, sub forma de pulbere, frunzele de dud previn si combat diabetul zaharat. Asadar, iata ca frunzele de dud sunt bune pentru consum!

Adauga un comentariu