Remedii naturiste

Frunzele de nuc si beneficiile lor pentru sanatate

Publicat: 23 oct. 2014
7
Frunzele nucului au o multime de beneficii pentru organismul uman, printre acestea putandu-se enumera proprietatile antibacteriene, antimicotice, cicatrizante, emoliente, calmante, antiinflamatoare, hipoglicemiante si hipotensive.

Ce boli grave poti preveni daca mananci nuci si alune 

De exemplu, infuzia preparata dintr-o lingura de frunze uscate de nuc la o cana de apa fierbinte, daca este consumata de doua ori pe zi, poate imbunatati functia digestiva sau, in cazul pacientilor care sufera de anxietate, poate regla functia sistemului nervos. De asemenea, hipertensivii isi vor rezolva si ei problema de sanatate: acest ceai le va normaliza tensiunea, potrivit divahair.ro.

Ce boala grava poti preveni mancand nuci 

In ceea ce priveste utilizarea externa a ceaiului din frunze de nuc, lichidul-minune contribuie cu succes la vindecarea diverselor boli ale pielii si chiar si ale infectiilor oculare sau bucale. De exemplu, pentru a scapa de eczeme, este suficient sa aplici ceaiul prin tamponare pe suprafata afectata, de doua ori pe zi, pana la disparitia simptomelor. 
Cand te confrunti cu o ciuperca a piciorului sau a unghiei piciorului, tratamentul consta in baile cu ceai de frunze de nuc. 

De ce este sanatos sa mananci nuci 

In cazul unor infectii vaginale nespecifice, manifestate prin leucoree, ceaiul de funze de nuc se utilizeaza sub forma bailor de sezut. De asemenea, exista diverse creme pe baza de extras de frunze de nuc pe care le poti achizitiona de la farmaciile naturiste si pe care le poti utiliza pentru a trata reumatismul. Frunzele unei specii aparte de nuc, Juglans nigra (nucul negru), au puternice proprietati antiparazitare, astfel ca infuzia administrata pacientilor care se confrunta cu o parazitoza intestinala poate face minuni.
Adauga un comentariu