News Flash:

Fuga calugarilor din manastirea Barnova

9 Iulie 2004
5493 Vizualizari | 27 Comentarii
Mai multi calugari din manastirea Barnova si-au luat bocceluta cu cartile sfinte si au parasit lacasul de cult, indreptandu-se spre alte manastiri, unde spera sa gaseasca un staret cu harul lui Dumnezeu. Unii dintre calugari au parasit chiliile chiar in miezul noptii. Conform informatiilor detinute, calugarii au decis sa plece din manastire deoarece nu mai suportau comportamentul staretului Paisie Furdui si modul in care acesta se comporta cu fratii din obste. Gasind mai multa intelegere si cuvinte de invatatura la ieromonahul Calistrat Chifan, calugarii se ingramadeau in jurul acestuia, ceea ce l-a infuriat foarte mult pe staretul Paisie. Din acest motiv, staretul le facea zile fripte fratilor din obste si le-a interzis sa mai viziteze chilia ieromonahului Calistrat Chifan, unul dintre duhovnicii a sute de credinciosi din tara si strainatate. Pentru a-l multumi pe staret si pentru a impiedica ivirea unui scandal, calugarii au plecat spre alte schituri sau manastiri din Moldova. Probabil, conducerea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a fost informata de acest lucru si se bucura de plecarea calugarilor, crezand astfel ca va pustii lacasul de cult, o dorinta mai veche a IPS Daniel Ciobotea. Chiar si un singur calugar daca va ramane in manastirea Barnova, credinciosii nu vor inceta sa se indrepte spre aceasta manastire, stiind ca aici il vor gasi tot timpul pe ieromonahul Calistrat Chifan, care, in urma cu un an si patru luni, a fost canonisit de IPS Daniel, deoarece slujea fara aprobarea Chiriarhului. Manevrele staretului de a-l alunga chiar si pe ieromonahul Calistrat din manastirea Barnova nu vor avea sorti de izbanda, pentru ca rugaciunile acestuia catre Dumnezeu sunt mult mai puternice decat tertipurile preotului Paisie. Magda OLTEANU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (27)

DORINA  | #99559
ASA SE INTAMPLA SI IN MANASTIREA-CHEIA!STARETUL-DAMIAN INTRETINE RELATII CU CALUGARUL-PAISIE.
TEODOR  | #101265
CALUGARII MANASTIRII-CHEIA nu duc o viata monahala!Am stat o perioada aici-se consuma bautura,unii calugari dormeau la Slujbe sau nu veneau.STARETUL-DAMIAN,nu venea la Slujbe,umbla baut,se ducea la o Pensiune din CHEIA cu CALGARUL-PAISIE si cnsuma bauturi si cand se intorceau in Manastire vorbeau urat sau bateau anumiti calugari.CALUGARUL-MINA plec amereu la BRASOV-la familie.
PETRE  | #101579
STARETUL-DAMIAN impreuna cu CALUGARII-PAISIE si NICOLAE(fratele STARETULUI)conduc-M.CHEIA,restul eram slugi.STARETUL-DAMIAN mai mult plecat era-la pensiuni,la manastiri de maici;doar de sarbatori si duminica venea la Slujbe.In chilia lui are plasma,jacuzzi si multe alte care nu sunt necesare unui-CALUGAR;masini scumpe.Bautura este una dintre ocupatiile-STARETULUI DAMIAN,CALUGARULUI-PAISIE si alti vietuitori din M.CHEIA.CALUGARUL-MINA,pleca mereu din manastire,CALUGARUL-PROFIRIE-dormea in timpul Slujbelor.STARETUL-DAMIAN cu CALUGARUL-PAISIE mergeau la o pensiune din CHEIA-patroana este vaduva?!si consuma bauturi-dupa care venau si incepea sa vorbeasca urat si batai.CALUGARUL-GHELASIE,la fel pleca din manastire.
AVRAM  | #101836
STARETUL-DAMIAN nu duce o viata monahala-este pe departe de acest lucru!Am stat o perioada la aceasta manastire.Am plecat eu pentru ca,nu se mai putea sta;tot ce s-a scris este-ADEVARAT!Este adevarat ca,STARETUL-DAMIAN nu venea la slujbe,avea televizor,se purta urat cu cei care nu-i erau lui apropiati si multe alte lucruri negative care nu sunt pentru o viata monahala!Cei care nu ati stat in aceasta manastire nu aveti de unde sa stiti ce se intampla!?"
DONOSE  | #102711
STARETUL-DAMIAN se comporta cu vietuitorii manastirii cum ar fi sclavii lui;6vietuitori au plecat de la inceputul anului din cauza comprtamentului,lui.Bautura,lenea,plimbarile pe la manastiri de maici,pensiuni,televizorul,internetul-sunt principalele preocupari ale lui.Nu vine la slujbe-decat duminica si la sarbatori,vorbeste urat si cu bataia se impune.Salvati SFANTUL-LOCAS!
DONOSE  | #103249
VIATA IN MANASTIREA CHEIA-BAUTURA,LENE,PLIMBARI PE LA PENSIUNI SAU LA MANASTIRI DE MAICI,PLASMA,CALCULATOR,VORBIT LA TELEFON CU ORELE-DOAR ARE MANASTIREA BANI SA PLATEASCA FACTURILE,MANCARE BUNA,LUX,JACUZZI-ASA DUCE STARETUL-DAMIAN VIATA MONAHALA!!!!!CALUGARUL-PAISIE BEA CU EL!CALUGARUL-NICOLAE CAND STA LA PANGAR ASCULTA MUZICA LA CASTI SI IN POST!CALUGARUL-MINA MERGE LA FAMILIE MAI MEREU LA BRASOV!CALUGARUL-PROFIRIE DOARME LA SLUJBE!ASTA DA,VIATA-DUHOVNICEASCA!!!!!!
VICTORIA  | #104157
Unii nu-s nici de manastire si nu-s nici de lumea asta. La manastire se zice ca unii-s de ruga iar altii-s de fuga!STARETUL-DAMIAN nu cred ca,simte ca,traieste la manastire???BAUTURA nu este buna intr-o manastire!MARE PACAT DE SFANTA MANASTIRE-CHEIA!
CLEMENT  | #104433
STARETUL-DAMIAN,considera-MANA STIREA CHEIA,propia afacere impreuna cu fratele lui-CALUGARUL-NICOLAE.Vietutor ii care nu sunt aproape lor sunt considerati prosti.Asta-vara,STARETUL-DAMI AN,s-a batut cu STARETA-ANTONIA de la MANASTIREA-CIRNU,pentru ca,o tinea la el pe-MAICA NECTARIA,dupa care a dus-o la MANASTIREA-SUZANA.STARETUL-DAM IAN,este acoperit de toate neregulile de PARINTELE-STARET-VALENTIN MATU,care este-EXARUL locului si bea cu el si face diferite afaceri.
ANANIA  | #104434
STARETUL-DAMIAN,nu venea la slujbe-pentru ca,mergea la PENSIUNEA-CARMEN din CHEIA sau la MANASTIREA-SUZANA,la MAICA-NECTARIA.Unii calugari veneau la slujbe bauti sau dormeau-CALUGARUL PROFIRIE.CALUGARUL-MINA pleca la Brasov,sa-si vada fetita.CALUGARUL-NICOLAE fratele-STARETULUI DAMIAN bata calugarii.In-MANASTIREA CHEIA NU ESTE VIATA MONAHALA!
LAZAR  | #104489
STARETUL-DAMIAN face ce vrea cu-MANASTIREA-CHEIA pentru ca,STARETUL-VALENTIN MATU de la MANASTIREA-TURNU,PRAHOVA care este exarul locului-bea cu el si multe afaceri dubioase.STARETUL-DAMIAN il intereseaza masinile.plimbarile,bautura,luxul-MANASTIRILE DE MAICI-MANASTIREA SUZANA-MAICA NECTARIA,vizitele la PENSIUNEA-CARMEN din CHEIA,la PATROANA CARMEN CRINTEA.La Slujbe nu venea!
Vietuitor  | #105658
Sa vezi,draga...am fost pe 1 Mai la Carmen si...a fost inundatie...la et.5...apa pana la genunchi...pisica acolo(stii,pisicile urasc apa)...nebuna-dusa cu capul!...ne-a pus sa salvam pisica...noi-ocupati cu manelele care explodau din usile masinii...intre timp haita ni se marise...chemaseram musafiri din Bucuresti...curtea mare-maidan,nu ca la hotel:reguli de conduita sau altceva…vecinii au adormit cand le-am dat noi voie...sa vezi,draga,asa mare a fost haita salbatica incat ne-am suparat ca nu ne-a ajuns gratarul din curte si am facut inca un FOC alaturi-doar nu eram la hotel-sa fie clar,eram in padure(pensiune)de 1 mai...spre miezul noptii am incins hore cu chiuituri...cu pisica...cu Carmen…cu CALUGARII de la manastire care…HAU-BAU…noaptea…pe la EA… SALVAU …PISICA… DIN… APA AB
PUSTNIC  | #105667
Doar lui CARMEN-CRINTEA ii plac CALUGARII-bine ca,a ajutat-o.STARETUL-DAMIAN fugea s-o scape pe CARMEN-CRINTEA de apa,saracuta!!!!!Pe mamaie nu a luat-o apa???EVITATI PENSIUNEA CARMEN DIN CHEIA,are pisici!!!
ALEXANDRU  | #105952
Nu faceti greseala de a va caza la PENSIUNEA CARMEN din Cheia Jud Prahova.Este O pensiune unde nu ai voie sa faci mai nimik, decat sa dormi.Doar ce m-am intors si vreau sa va spun ca a fost un concediu cu peripetii.Patroana pensiunii mai bine spus Doamna CaRMEN are mari probleme cu capul.Nu am apucat sa stam decat 2 zile dupa care ne-am cerut banii pt celelalte 2 care mai ramasesera.In primul rand camerele nu sunt in nici un caz de e stele, in camera la baie ai afis cu ce trebuie sa faci si ce nu...sa nu arunci hartie in wc,sa nu intri cu noroi in baie,ai laveta in baie cu care doamna Carmen te indruma sa faci curat si sa stergi pe jos.Asa numitul living ,unde de fapt se afla si bucataria are geamurile blocate,nu ai voie sa le deschizi deci fumul de tigare te omoara,la bucatarie nu ai voie sa faci decat cafea si ceai.Dar sa va povestesc cam cum a fost seara de revelion mult asteptata, la ora 2 doamna Carmen ne-a oprit curentul pt a nu mai asculta muzica si pana a doua zii cand s-a gandit doamna sa ne dea drumul la curent ni s-a stricat toata mancarea din frigider,nu numai noua si mancarea celorlalti turisti.Minunat nuuu????E nebuna sta de paza toata noaptea prin curte,te si sperii de ea...deci in concluzie nu faceti greseala sa va cazati lA PENSIUNEA CARMEN,E DEZASTRU NICI LA PUSCARIE NU CRED CA SUNT ASEMENEA CONDITII!!!
Alexandru  | #105984
Fataaa,sa nu faceti rezervare la Carmen DECAT de pe forumuri(nu de pe site-ul de prezentare).Va rog,ascultati-ma,fataaaaa,evitati pensiunea ca patroana e dusa cu capul,va opreste curentul si va ascunde mancarea si va incuie in camere si umbla noaptea prin curte sa va gaseasca sa faca....CE,FATAAAA?...SEX,FATAAAA...cu voi si e curva si inculta si e femeie usoara,ca a slabit,fataaaaa,de atata SEX,face SEX si cu calugarii,fataaaa,va mai povestesc,ca acum nu mai am timp,dati cautare pe pensiune si vedeti ca am mai povestit,fataaaaaaa,cum face.....CE,FATAAAAA,SA VEZI....SEX!!!Si cu clantele de la usi
PETRE  | #105985
STARETUL-DAMIAN se ducea des la PENSIUNEA-CARMEN din CHEIA-la CARMEN-CRINTEA
Anonim  | #106567
UN FORUM reprezinta un spatiu unde un dazaxat duce o campanie de denigrare a unei manastiri si a unei unitati de turism ? Interesant ! ASTA DA BREAKING NEWS !
TURIST  | #107559
PENSIUNEA CARMEN CHEIA-PRAHOVA-cea mai tare pe Valea Teleajenului!Nu ratati ocazia!
ALEXANDRU  | #108045
Nu faceti greseala de a va caza la PENSIUNEA CARMEN din Cheia Jud Prahova.Este O pensiune unde nu ai voie sa faci mai nimik, decat sa dormi.Doar ce m-am intors si vreau sa va spun ca a fost un concediu cu peripetii.Patroana pensiunii mai bine spus Doamna CaRMEN are mari probleme cu capul.Nu am apucat sa stam decat 2 zile dupa care ne-am cerut banii pt celelalte 2 care mai ramasesera.In primul rand camerele nu sunt in nici un caz de e stele, in camera la baie ai afis cu ce trebuie sa faci si ce nu...sa nu arunci hartie in wc,sa nu intri cu noroi in baie,ai laveta in baie cu care doamna Carmen te indruma sa faci curat si sa stergi pe jos.Asa numitul living ,unde de fapt se afla si bucataria are geamurile blocate,nu ai voie sa le deschizi deci fumul de tigare te omoara,la bucatarie nu ai voie sa faci decat cafea si ceai.Dar sa va povestesc cam cum a fost seara de revelion mult asteptata, la ora 2 doamna Carmen ne-a oprit curentul pt a nu mai asculta muzica si pana a doua zii cand s-a gandit doamna sa ne dea drumul la curent ni s-a stricat toata mancarea din frigider,nu numai noua si mancarea celorlalti turisti.Minunat nuuu????E nebuna sta de paza toata noaptea prin curte,te si sperii de ea...deci in concluzie nu faceti greseala sa va cazati lA PENSIUNEA CARMEN,E DEZASTRU NICI LA PUSCARIE NU CRED CA SUNT ASEMENEA CONDITII!!!
TURIST  | #108223
PENSIUNEA CARMEN CHEIA-PRAHOVA-cea mai tare pe Valea Teleajenului!Nu ratati ocazia!
ALEXANDRU  | #108289
Nu faceti greseala de a va caza la PENSIUNEA CARMEN din Cheia Jud Prahova.Este O pensiune unde nu ai voie sa faci mai nimik, decat sa dormi.Doar ce m-am intors si vreau sa va spun ca a fost un concediu cu peripetii.Patroana pensiunii mai bine spus Doamna CaRMEN are mari probleme cu capul.Nu am apucat sa stam decat 2 zile dupa care ne-am cerut banii pt celelalte 2 care mai ramasesera.In primul rand camerele nu sunt in nici un caz de e stele, in camera la baie ai afis cu ce trebuie sa faci si ce nu...sa nu arunci hartie in wc,sa nu intri cu noroi in baie,ai laveta in baie cu care doamna Carmen te indruma sa faci curat si sa stergi pe jos.Asa numitul living ,unde de fapt se afla si bucataria are geamurile blocate,nu ai voie sa le deschizi deci fumul de tigare te omoara,la bucatarie nu ai voie sa faci decat cafea si ceai.Dar sa va povestesc cam cum a fost seara de revelion mult asteptata, la ora 2 doamna Carmen ne-a oprit curentul pt a nu mai asculta muzica si pana a doua zii cand s-a gandit doamna sa ne dea drumul la curent ni s-a stricat toata mancarea din frigider,nu numai noua si mancarea celorlalti turisti.Minunat nuuu????E nebuna sta de paza toata noaptea prin curte,te si sperii de ea...deci in concluzie nu faceti greseala sa va cazati lA PENSIUNEA CARMEN,E DEZASTRU NICI LA PUSCARIE NU CRED CA SUNT ASEMENEA CONDITII!!!
DONOSE  | #110074
Mare pacat de MANASTIREA-CHEIA,pentru ca,vietuitorii de aici nu duc o viata adevarata monahala!Sunt abateri de la normele vietii monahale grave!STARETUL DAMIAN conduce MANASTIREA-CHEIA dupa propriile reguli si dupa bunul plac!!!STARETUL-DAMIAN considera MANASTIREA-CHEIA propria afacere!SALVATI MANASTIREA CHEIA!
Tot EU,TEMBELUL  | #110084
Intelegeti,sau nu,nu va mai cazati la Pensiunea Carmen din Cheia,daca nu,eu va scriu acest mesaj pana la adanci batraneti,eu sunt tembel de meserie si nu ma las !Sa ma credeti cand zic de ea !Eu am calificare pt.asa ceva,stiu eu ce zic.Doar forumul este pentru un dezaxat ca mine,nu pt.discutii omenesti !
ALEXANDRU  | #110086
Nu faceti greseala de a va caza la PENSIUNEA CARMEN din Cheia Jud Prahova.Este O pensiune unde nu ai voie sa faci mai nimik, decat sa dormi.Doar ce m-am intors si vreau sa va spun ca a fost un concediu cu peripetii.Patroana pensiunii mai bine spus Doamna CaRMEN are mari probleme cu capul.Nu am apucat sa stam decat 2 zile dupa care ne-am cerut banii pt celelalte 2 care mai ramasesera.In primul rand camerele nu sunt in nici un caz de e stele, in camera la baie ai afis cu ce trebuie sa faci si ce nu...sa nu arunci hartie in wc,sa nu intri cu noroi in baie,ai laveta in baie cu care doamna Carmen te indruma sa faci curat si sa stergi pe jos.Asa numitul living ,unde de fapt se afla si bucataria are geamurile blocate,nu ai voie sa le deschizi deci fumul de tigare te omoara,la bucatarie nu ai voie sa faci decat cafea si ceai.Dar sa va povestesc cam cum a fost seara de revelion mult asteptata, la ora 2 doamna Carmen ne-a oprit curentul pt a nu mai asculta muzica si pana a doua zii cand s-a gandit doamna sa ne dea drumul la curent ni s-a stricat toata mancarea din frigider,nu numai noua si mancarea celorlalti turisti.Minunat nuuu????E nebuna sta de paza toata noaptea prin curte,te si sperii de ea...deci in concluzie nu faceti greseala sa va cazati lA PENSIUNEA CARMEN,E DEZASTRU NICI LA PUSCARIE NU CRED CA SUNT ASEMENEA CONDITII!!!
Tembel  | #110287
Intelegeti,sau nu,nu va mai cazati la Pensiunea Carmen din Cheia,daca nu,eu va scriu acest mesaj pana la adanci batraneti,eu sunt tembel de meserie si nu ma las !Sa ma credeti cand zic de ea !Eu am tot timpul din lume ca sunt “fara ocupatie”,TRANTOR de meserie.Doar forumul este pentru un dezaxat ca mine,nu pt.discutii omenesti !
ALEXANDRU  | #117349
Nu faceti greseala de a va caza la PENSIUNEA CARMEN din Cheia Jud Prahova.Este O pensiune unde nu ai voie sa faci mai nimik, decat sa dormi.Doar ce m-am intors si vreau sa va spun ca a fost un concediu cu peripetii.Patroana pensiunii mai bine spus Doamna CaRMEN are mari probleme cu capul.Nu am apucat sa stam decat 2 zile dupa care ne-am cerut banii pt celelalte 2 care mai ramasesera.In primul rand camerele nu sunt in nici un caz de e stele, in camera la baie ai afis cu ce trebuie sa faci si ce nu...sa nu arunci hartie in wc,sa nu intri cu noroi in baie,ai laveta in baie cu care doamna Carmen te indruma sa faci curat si sa stergi pe jos.Asa numitul living ,unde de fapt se afla si bucataria are geamurile blocate,nu ai voie sa le deschizi deci fumul de tigare te omoara,la bucatarie nu ai voie sa faci decat cafea si ceai.Dar sa va povestesc cam cum a fost seara de revelion mult asteptata, la ora 2 doamna Carmen ne-a oprit curentul pt a nu mai asculta muzica si pana a doua zii cand s-a gandit doamna sa ne dea drumul la curent ni s-a stricat toata mancarea din frigider,nu numai noua si mancarea celorlalti turisti.Minunat nuuu????E nebuna sta de paza toata noaptea prin curte,te si sperii de ea...deci in concluzie nu faceti greseala sa va cazati lA PENSIUNEA CARMEN,E DEZASTRU NICI LA PUSCARIE NU CRED CA SUNT ASEMENEA CONDITII!!!
ALEXANDRU  | #117486
Nu faceti greseala de a va caza la PENSIUNEA CARMEN din Cheia Jud Prahova.Este O pensiune unde nu ai voie sa faci mai nimik, decat sa dormi.Doar ce m-am intors si vreau sa va spun ca a fost un concediu cu peripetii.Patroana pensiunii mai bine spus Doamna CaRMEN are mari probleme cu capul.Nu am apucat sa stam decat 2 zile dupa care ne-am cerut banii pt celelalte 2 care mai ramasesera.In primul rand camerele nu sunt in nici un caz de e stele, in camera la baie ai afis cu ce trebuie sa faci si ce nu...sa nu arunci hartie in wc,sa nu intri cu noroi in baie,ai laveta in baie cu care doamna Carmen te indruma sa faci curat si sa stergi pe jos.Asa numitul living ,unde de fapt se afla si bucataria are geamurile blocate,nu ai voie sa le deschizi deci fumul de tigare te omoara,la bucatarie nu ai voie sa faci decat cafea si ceai.Dar sa va povestesc cam cum a fost seara de revelion mult asteptata, la ora 2 doamna Carmen ne-a oprit curentul pt a nu mai asculta muzica si pana a doua zii cand s-a gandit doamna sa ne dea drumul la curent ni s-a stricat toata mancarea din frigider,nu numai noua si mancarea celorlalti turisti.Minunat nuuu????E nebuna sta de paza toata noaptea prin curte,te si sperii de ea...deci in concluzie nu faceti greseala sa va cazati lA PENSIUNEA CARMEN,E DEZASTRU NICI LA PUSCARIE NU CRED CA SUNT ASEMENEA CONDITII!!!
ALEXANDRU  | #117649
Nu faceti greseala de a va caza la PENSIUNEA CARMEN din Cheia Jud Prahova.Este O pensiune unde nu ai voie sa faci mai nimik, decat sa dormi.Doar ce m-am intors si vreau sa va spun ca a fost un concediu cu peripetii.Patroana pensiunii mai bine spus Doamna CaRMEN are mari probleme cu capul.Nu am apucat sa stam decat 2 zile dupa care ne-am cerut banii pt celelalte 2 care mai ramasesera.In primul rand camerele nu sunt in nici un caz de e stele, in camera la baie ai afis cu ce trebuie sa faci si ce nu...sa nu arunci hartie in wc,sa nu intri cu noroi in baie,ai laveta in baie cu care doamna Carmen te indruma sa faci curat si sa stergi pe jos.Asa numitul living ,unde de fapt se afla si bucataria are geamurile blocate,nu ai voie sa le deschizi deci fumul de tigare te omoara,la bucatarie nu ai voie sa faci decat cafea si ceai.Dar sa va povestesc cam cum a fost seara de revelion mult asteptata, la ora 2 doamna Carmen ne-a oprit curentul pt a nu mai asculta muzica si pana a doua zii cand s-a gandit doamna sa ne dea drumul la curent ni s-a stricat toata mancarea din frigider,nu numai noua si mancarea celorlalti turisti.Minunat nuuu????E nebuna sta de paza toata noaptea prin curte,te si sperii de ea...deci in concluzie nu faceti greseala sa va cazati lA PENSIUNEA CARMEN,E DEZASTRU NICI LA PUSCARIE NU CRED CA SUNT ASEMENEA CONDITII!!!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1606 (s) | 22 queries | Mysql time :0.022747 (s)