Eveniment-Social

Fugaritul ciorilor revine in atentia primariei

Publicat: 23 feb. 2015
1

Nemultumirile iesenilor cu privire la zgomotul, dar mai ales la mizeria pe care o produc ciorile in oras au revenit in atentia primariei. Desi de ani de zile se cauta o solutie pentru a stopa invazia anuala a ciorilor, care se adapostesc in parcurile din Iasi, sefii din Palatul Roznovanu nu au identificat pana in prezent o solutie. Pana acum s-a vorbit despre scenarii care implicau inghetarea lor, cu jeturi de apa sau chiar impuscarea lor. O posibila solutie ce a ajuns in atentia primariei ar putea fi achizitionarea unor dispozitive de indepartare a pasarilor.

„Propun ca primaria sa achizitioneze aparate dotate cu dispozitive cu ultrasunete Bird-Away, pentru indepartarea ciorilor din raza municipiului Iasi. Sunt o sumedenie de astfel de dispozitive si bineînteles se poate organiza o licitatie in acest sens”, a opinat consilierul local Vlad Nedelcu. Potrivit celor din primarie, solutia este una care va fi pusa in discutie, insa lasa sa se inteleaga ca trebuie gasita o solutie pentru ca dispozitivele sa nu alunge si restul pasarilor din parc. „Suntem deschisi oricaror propuneri. O vom analiza si pe aceasta. Ramane de vazut daca afecteaza si alte pasari sau nu, care sunt costurile”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

Comentarii
  • Dupa cat de bine s-au instalat in Copou, si cat de multe sunt, cred ca situatia este depasita!Oare d-nul primar-care locuieste in Copou, sefii de la Universitate unde ciorile fac o mizerie si o galagie de nesuportat, de ce nu iau masuri? Pentru ca aleile si bancile pline de mizerie din parcul Copou sunt convinsa ca nu deranjeaza pe nimeni din cei cu decizie!

    • Dar ce-ai bai idi*tule cu ciorile? Te deranjeaza zgomotul lor? Dar zgomotul facut de masinile din oras nu te deranjeaza? Mizeria facuta de unii oameni certati cu bunul simt nu te deranjeaza? Ciorile au ajuns marea problema a orasului! Mi-e sila de aceste atitudini ale oamenilor care au si puncte de vedere rasiste. Vor sa elimine ciorile doar pentru ca sunt negre si urate! Rusine!

    • nu le pasa ! Chiar nu intelegeti. Ei merg cu masina primariei, platita din bani publici pina acasa. Apoi, sint prea neinstruiti si nesimtiti ca sa observe aceste lucruri, care pe cetateni ii deranjeaza. DISOLUTIA AUTORITATII SI BATJOCORIREA LEGII !!!

  • Saptamina trecuta, intr-o dupa-amiaza am asistat la citeva imagini groaznice. La fel e si in multe alte zile. Acest oras si conducatorii lui ar trebui sa-si vada lungul nasului si sa lase pretentiile pentru ca sint o rusine din multe considerente. Iata una. Mergind pe Copou, in zona bibliotecii Eminescu, pe la 16h00, copacii de la bulevard si din zona erau plini de ciori care isi faceau nevoile descarcind pe trotuar si cei care treceau pe acolo. De fiecare data cind e vreme de precipitatii, imaginea este la fel. Imaginea era groaznica si arata adevaratul nivel de civilizatie al conducatorilor orasului. Domnul primar este invitat imrpeuna cu toata echipa lui sa faca o plimbare in Copou in situatii de tipul celei pe care am aratat-o. sa vedem daca le mai arde de rpetentii in a fi egali cu lumea civilizata…Rusine !

  • faceti poze cit mai multe cu aceste imagini si trimiteti al comisia care evalueaza dosarul de capitala a culturii europene. sa vada si ei imposture primarului si nivelul real al orasului.

Adauga un comentariu