Telefoane mobile

Fujitsu Stylistic S01 – smartphone pentru persoane in varsta

Publicat: 27 feb. 2013

Fujitsu Stylistic S01 este un telefon mobil optimizat pentru nevoile utilizatorilor din categoria superioara de varsta. Modelul pune la dispozitie o interfata simplificata, cu meniuri usor lizibile chiar si pentru cei cu deficiente de vedere.

In timp ce pentru majoritatea utilizatorilor calitatile care conteaza la un smartphone sunt evaluate pe criterii cum ar fi cantitatea de memorie RAM, numarul de procesoare instalate si rezolutia ecranului, este usor sa uitam ca exista si o categorie de utilizatori pentru care asemenea detalii sunt practic irelevante. Lasand la o parte performantele brute, prezenta unui ecran usor de citit prin ochelari cu dioptrii mari si un sistem de meniuri care sa nu para mai complicat de folosit decat centrul de comanda al unei nave spatiale sunt foarte apreciate printre utilizatorii care au crescut in era telefoanelor analogice.

Fujitsu Stylistic S01 incearca sa adreseze exact acele nevoi, dar pastrand cat mai multe din avantajele unui smartphone modern. Modelul vine echipat cu procesor dual-core la 1.4 GHz din familia Snapdragon si ecran de 4 inch cu rezolutie WVGA. Pe spatele carcasei gasim o camera foto cu rezolutie 8 MP si un difuzor extern destul de puternic.

Sub interfata cu butoane multicolore de mari dimensiuni si widget-uri simplificate se ascunde sistemul de operare Android 4.0 ICS.

Meniurile sunt optimizate astfel incat sa poata fi parcurse fara probleme de persoane cu probleme de vedere si maini fara prea mare dexteritate. Suplimentar, atingerea unu buton folosind interfata touch nu duce automat la activarea acestuia. In schimb, butonul atins este selectat mai intai si activat numai dupa o apasare prelungita, evitand astfel comenzile aplicate accidental.

Din punct de vedere al constructiei, Fujitsu Stylistic S01 este un telefon rezistent la apa, cam voluminos dupa standardele actuale, dar cu o forma optimizata pentru manevrare usoara.

Acumulatorul de 1800 mAh este dimensionat pentru 350 minute timp de convorbire sau 460 ore in stand-by.

Pentru a evita neplacerile cauzate celor in varsta de dificultatea inserarii mufei pentru cablul de alimentare, telefonul este livrat cu un suport in care poate fi asezat ori de cate ori este necesara incarcarea bateriei.loading...

Adauga un comentariu