Magazin

Fumatorul sau Nefumatorul!

Publicat: 07 mai 2011
1

31 mai este consemnat, in calendarul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, ca fiind ziua mondiala impotriva fumatului.

In urma cercetariilor s-a constat ca fumul de tigara contine peste 4000 de substante chimice, din care mai mult de 300 sunt toxice (nicotina, arsenic, radon, cianuri, fenol, DDT, azbest, benzen, monoxid de carbon, formaldehida, etc.).

Nicotina stimuleaza inima prin eliberarea de catecolamine, care cresc tensiunea arterial, nevoia de oxigen a inimii si frecventa cardiaca. Tot nicotina este cea care incepe sa stimuleze sistemul nervos la 7 secunde dupa inhalarea fumului. Asa se explica efectele euforice si instalarea dependentei de nicotina.

Se pare, totusi, ca nicotina are si implicatii pozitive!

Desi exista o parere preconceputa in ceea ce priveste nicotina, inca de la inceputul aparitiei fumatului s-au constat efecte positive ale acestuia, lucru care a ajutat tigarile sa se raspandeasca rapid pe tot globul.

Studii recente au demonstrat ca mare parte din efectele benefice ale tutunului si fumatului deriva din prezenta nicotinei. Substanta are efecte benefice in tratarea bolilor degenerative, Parkinson, Alzheimer, Schizofrenie si multe alte boli.

Cei care sunt PRO fumatului sustin ca nu exista studii precise care sa demonstreze ca tutunul provoaca cancer, mai mult, tutunul era folosit in trecut pentru tratamentul durerilor de cap, gutei, durerilor de urechi, travaliului si cancerului.

Adauga un comentariu