News Flash:

Functia de director educativ reactiveaza disensiunile dintre profesori

11 Februarie 2001
901 Vizualizari | 0 Comentarii
Samanta de scandal la "Garabet Ibraileanu"

•La Liceul "Garabet Ibraileanu" exista din nou profesori nemultumiti •De data aceasta, este vizata functia de director adjunct cu probleme educative si extracurriculare

Se pare ca la Liceul "Garabet Ibraileanu" nu poate fi liniste. Dupa scandalul calificativelor, in randul cadrelor didactice a aparut o noua nemultumire generata de numirea directorului cu activitati educative. Conform Ordinului 4.800 din 5 octombrie 2000 dat de fostul Minister al Educatiei Nationale, in fiecare scoala primara, gimnaziala, liceu si grup scolar urma sa fie numit un consilier cu activitati educative si extracurriculare cu rang de director adjunct. Acesta trebuie sa raspunda de domeniul educativ si extracurricular pe toate componentele si subcomponentele educatiei, desfasurate in cadrul orelor de dirigentie, in cabinetele de consiliere scolara si in cadrul activitatilor extracurriculare. Conform ordinului ministerului, propunerile pentru directorul responsabil cu activitati educative se fac de catre consiliul profesoral si se discuta in Consiliul de Administratie al unitatii scolare care decide persoana ce urmeaza sa detina aceasta functie. Validarea o face inspectorul cu activitati educative din cadrul inspectoratului scolar.
La Liceul "Garabet Ibraileanu", la sfarsitul lunii octombrie, a ajuns o adresa prin care este propusa pentru functia de director educativ Caliopia Hodorogea, profesor de limba romana. "Eu am validat propunerea Consiliului de Administratie. M-am interesat de activitatea acestei profesoare si am aflat ca a muncit si a facut lucruri bune. Nu aveam nici un motiv sa nu validez propunerea", a declarat Ileana Savinescu, inspector pentru activitati educative din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.

Alte propuneri

Conducerea liceului spune ca, in octombrie, nu cunostea regulamentul de numire a directorului educativ si ca nu pentru aceasta functie a fost propusa Caliopia Hodorogea. "Noi am primit o instiintare de la inspectorat prin care eram atentionati ca trebuie sa propunem un profesor responsabil cu activitatea educativa. Nu stiam atunci ca respectivul profesor va fi numit director cu activitatea educativa. Am propus-o pe doamna Caliopia Hodorogea pentru ca ea se ocupase pana atunci de aceasta activitatea educativa ", ne-a spus Maria Gartan, directorul Liceului "Garabet Ibraileanu".
Aceasta a precizat ca la liceu s-a aflat despre regulamentul de propunere a directorului educativ, abia in decembrie. "Atunci ne-am dat seama ca am gresit. Si am organizat un consiliu profesoral in care s-au facut propuneri pentru aceasta functie", a mai spus Maria Gartan.
Au fost propusi patru profesori si s-a votat fiecare propunere: Caliopia Hodorogea, profesor de limba romana, a obtinut sapte voturi; Costel Chirila, profesor de matematica - 27 de voturi; Constantin Hriscu, profesor de geografie - patru voturi; Iuliana Asaftei, profesor de chimie - doua voturi. Dupa acest consiliu si in urma rezultatului votului, conducerea liceului sustine ca a trimis la inspectorat trei din cele patru propuneri, mai putin cea a doamnei Iuliana Asaftei, care a primit doar doua voturi. "Noi am trimis lista cu noile propuneri la inspectorat, iar acesta urmeaza sa hotarasca pentru care din cei trei profesori se va acorda avizul", a mai spus Maria Gartan.
Pana ieri dupa-amiaza la Inspectoratul Scolar Judetean Iasi nu ajunsese inca lista cu cele trei propuneri. Gurile rele spun ca profesorii din "Garabet Ibraileanu" ar fi nemultumiti de faptul ca actualul director cu activitati educative este, deocamdata, tot Caliopia Hodorogea. Conducerea liceului considera insa ca este vorba doar de o stare de tensiune intretinuta voit de anumite persoane. "Problemele au aparut atunci cand s-a spus ca directorul cu activitati educative va primi indemnizatie de conducere. Cat timp aceasta munca a fost voluntara, nimeni nu avut nimic de obiectat", a precizat Maria Gartan.
La inspectoratul scolar nu s-a primit inca nici o sesizare despre nemultumirile profesorilor de la "Ibraileanu". "Daca vor exista motive, actualul director cu activitatea educativa de la Liceul xG. Ibraileanux poate fi schimbat. Dar nu se stie inca daca aceasta functie se va mentine sau daca se va acorda indemnizatie de conducere", a mai spus inspector Ileana Savinescu. Singurul lucru cert in toata aceasta poveste este ca la Liceul "Garabet Ibraileanu" exista din nou tensiuni si este posibil ca, de fapt, scandalul calificativelor sa fie reeditat, dar sub o alta forma.
Simona RELEA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013484 (s)