Local

Functionale sau defecte, toate masinile RATP sunt asigurate cu bani grei – FOTO

Publicat: 24 iul. 2013

@ Chiar daca multe tramvaie sau autobuze nu au fost scoase niciodata pe traseu, pentru cele peste 300 de vehicule ale RATP se vor achita polite RCA in valoare de 784.000 euro

Toate vehiculele care se afla in depoul Regiei Autonome de Transport Public Iasi, functionale sau nu, urmeaza sa primeasca polita de asigurare de raspundere civila auto. Cu toate ca multe din aceste autovehicule nu au mai fost scoase la strada de mult timp, politele RCA vor fi incheiate pentru toate autobuzele si tramvaiele si vor costa nu mai putin de 784.000 euro. Regia locala de transport in comun a deschis o licitatie pentru reinnoirea politei obligatorii care expira in luna august.
„Obiectul procedurii il constituie incheierea politelor de asigurare obligatorie RCA pentru anul 2013 a mijloacelor de transport ale RATP Iasi, adica 129 tramvaie, 118 autobuze, 35 microbuze si 31 autovehicule care reprezinta parcul auxiliar, asigurarea pentru persoanele transportate si bagajele acestora, pentru riscuri de accidente, precum si asigurarea de garantare a capacitatii financiare a operatorului de transport rutier de persoane RATP Iasi pentru suma de 784.000 euro”, precizeaza oficialii Regiei Autonome de Transport Public Iasi.
In cazul accidentarii unui calator, firma de asigurari va trebui sa plateasca 10 lei pentru fiecare zi de spitalizare sau de convalescenta. Firmele care au intrat in licitatia pentru asigurarea parcului auto sunt Carpatica Asig, Asigurare-Reasigurare Astra si Asirom Vienna Insurance Group, insa cea din urma a fost exclusa pentru ca nu a platit garantia de participare in valoare de 5.000 lei.

Comentarii
Adauga un comentariu