News Flash:

Functionarii publici parlamentari pot lucra în sectorul privat

14 Decembrie 2010
1080 Vizualizari | 1 Comentarii
Functionarii publici parlamentari vor avea dreptul sa lucreze în sectorul privat, inclusiv în regii autonome si societati comerciale, ocupând functii care nu sunt în legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate potrivit fisei postului, a decis Guvernul printr-un amendament aprobat ieri. Amendamentul modifica Legea statutului functionarului public parlamentar si, implicit, proiectul legii salarizarii unitare promovat de Guvern prin angajarea raspunderii în Parlament.Legea actuala a statutului functionarului public parlamentar, republicata în 2009, prevede în forma actuala ca statutul de functionar public parlamentar este incompatibil cu orice alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor si activitatilor didactice din învatamântul superior, al cercetarii stiintifice si al creatiei literar-artistice.  De asemenea, aceeasi lege interzice functionarilor publici parlamentari sa detina functii ori desfasoare alte activitati, remunerate sau neremunerate, inclusiv în cadrul regiilor autonome sau al societatilor comerciale din sectorul public sau privat.

Proiect

Proiectul legii salarizarii unitare permite doar functionarilor publici si celor cu statut special sa ocupe functii în sectorul privat fara legatura cu atributiile stabilite prin fisa postului.
Într-o sedinta convocata ieri, Guvernul a aprobat 6 amendamente dintr-un total de 24 propuneri formulate de catre parlamentari la proiectul legii salarizarii unitare, pentru care Executivul îsi va angaja raspunderea. Din totalul celor sase amendamente aprobate, cinci se refera la Legea cadru de salarizare, iar un amendament la legea de aplicare. Prin proiect de lege al salarizarii unitare, Guvernul a decis recent ca salariile de baza din sectorul public vor fi majorate anul viitor cu 15% raportat la nivelul din luna octombrie, iar salariul de baza minim brut pe tara va creste de la 600 lei la 670 lei.
Guvernul îsi va asuma raspundereaîn Parlament, pe 14 decembrie, pe Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, precum si pe cea privind salarizarea în 2011 a acestei categorii de personal.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

proiect
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

functionar  | #135602
da tu....van gura dara tot voi aveti drepturi?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.6313 (s) | 22 queries | Mysql time :0.284100 (s)