Eveniment-Social

Fundatia Carrefour prezinta proiectele de responsabilitate sociala sustinute in Romania

Publicat: 06 feb. 2015
1
Fundatia Carrefour si Carrefour Romania au prezentat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, strategia de responsabilitate sociala a retailerului si proiectele de CSR sustinute in Romania. Reprezentantii Carrefour au asistat apoi la inaugurarea unui nou centru Samusocial de asistenta sociala pentru persoanele fara adapost. La evenimentul menit sa prezinte planurile si eforturile Carrefour in domeniul resposabilitatii sociale au participat ambasadorul Frantei in Romania, Francois Saint-Paul, directorul general Carrefour Romania, Jean Baptiste Denoncourt si Presedintele Samusocial international, Xavier Emmanuelli. Acestia au participat si la inaugurarea de catre asociatia Samusocial a unui centru de asistenta sociala pentru persoanele fara adapost. Pe langa implicarea in activitatile din noul centru de asistenta Samusocial, Fundatia Carrefour si Carrefour Romania au contribuit la programele derulate de Samusocial Romania in ultimii 8 ani, parteneriatul dintre asociatie si Carrefour fiind reinnnoit in cursul anului trecut.
„Salut actiunile de ajutorare a persoanelor lipsite de mijloace din Romania, desfasurate de Fundatia Carrefour si asociatia Samusocial. Efortul comun trebuie sa continue in favoarea unei veritabile mobilizari, la toate nivelurile: autoritati, actori din domeniul economiei solidare, in lupta impotriva excluziunii”, a declarat Excelenta Sa, Francois Saint-Paul, Ambasadorul Frantei in Romania.
„Sta in puterea fiecaruia dintre noi sa avem o contributie pozitiva in viata celor mai putin norocosi dintre noi. Carrefour Romania, alaturi de Fundatia Carrefour, si-au intensificat in ultimii ani eforturile in domeniul protectiei sociale, tendinta pe care o vom mentine si in viitor. Suntem bucurosi sa putem contribui la proiectele sociale dezvoltate de Samusocial Romania, unul dintre partenerii nostri cei mai importanti”, a declarat Jean Baptiste Dernoncourt, Director General Carrefour Romania. In Romania, Fundatia Carrefour a sprijinit, intre altele, programul asociatiei OvidiuRo „Fiecare copil in gradinita”, Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane si programul „Gradina Bio”, derulat de asociatia Ateliere fara Frontiere. Principalele directii de interventie ale Fundatiei Carrefour sunt programele care ofera ajutor umanitar de urgenta si cele de solidaritate.
Adauga un comentariu