Local

Fundatie umanitara amendata si microbuz confiscat de vama – FOTO

Publicat: 18 ian. 2012

Echipele mobile ale vamesilor au confiscat bunuri de peste 31 mii de lei si au amendat o fundatie umanitara din Suceava cu suma de 5.000 de lei. „Pe data de 17 ianuarie, o fundatie umanitara care activeaza pe raza judetului Suceava a depus la DJAOV Suceava declaratia vamala de punere în libera circulatie a unor marfuri, solicitând, prin regimul vamal precizat în declaratia vamala, scutirea de drepturi vamale de import si de TVA. Dupa acceptarea declaratiei vamale, echipajul mobil a DRAOV a procedat la controlul amanuntit al marfurilor declarate, constatând existenta unor produse nedeclarate, în scopul sustragerii de la controlul vamal”, a declarat Liana Barbu, purtatorul de cuvant al Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Iasi.

In urma controlului, vamesii au gasit in plus 2.534 de paturi de diverse culori, mese pentru masaj, genti port CD, un aparat de aer conditionat, alune, batoane de ciocolata, sampoane, deodorante marca Gillete, estimate la 31.320 lei.

Ieri dimineata, vamesii de la Albita au confiscat un microbuz Peugeot care transporta 400 pachete de tigari aduse din Ucraina. Microbuzul s-a prezentat pentru control in jurul orei 7.30, iar inspectorii vamali au descoperit 400 pachete de tigari marca Viceroy în locasuri special amenajate în spatele scaunelor si în lonjeroanele microbuzului. Vamesii au confiscat microbuzul si tigarile si au aplicat soferului o amenda de 5.000 de lei.

Adauga un comentariu