Eveniment-Social

Fundatiile si asociatiile pot obtine bani de la stat

Publicat: 13 oct. 2006
1

• Asociatiile si Fundatiile pot primi subventii de la bugetul de stat doar daca activitatea de asistenta sociala pe care o desfasoara se adreseaza unor beneficiari din mai multe judete ale tarii si au incheiate conventii cu Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei pentru prestarea unor servicii

Asociatiile si Fundatiile care administreaza si infiinteaza unitati de asistenta sociala a caror activitate se adreseaza beneficiarilor din mai multe judete pot primi subventiile de la bugetul de stat si trebuie sa depuna documentatia pana pe 31 octombrie. Aceste organizatii pot primi subventii de la bugetul de stat doar daca activitatea de asistenta sociala pe care o desfasoara se adreseaza unor beneficiari din mai multe judete ale tarii si daca au incheiate conventii cu Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei pentru prestarea unor servicii.

Fundatiile care desfasoara activitatea de asistenta sociala doar pentru beneficiari dintr-un singur judet si care au incheiate conventii cu Consiliile Locale pentru prestarea de servicii de asistenta sociala primesc aceste subventii de la Consiliul Local. Termenul de depune al documentatiei pentru obtinerea subventiilor de la bugetul de stat este data de 31 octombrie.

Prioritati

Prin ordin al ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei pentru anul acesta a fost completata lista de prioritati cu inca doua categorii. Prioritatile care au fost stabilite pentru acest an sunt persoane varstnice, persoane tinere care parasesc sistemul de protectie a copilului, victime ale violentei in familie, victime ale traficului de persoane, persoane toxico-dependente, alte persoane aflate in dificultate, respectiv persoanele si familiile cu venituri mici, persoane imigrante si refugiate, persoane fara adapost, persoane cu handicap, copii separati sau cu risc de separare de parinti. Documentatia pe care trebuie sa o intocmeasca Fundatiile pentru a putea obtine subventii de la bugetul de stat va fi trimisa la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei. Comisia de Evaluare si Selectie din cadrul Ministerului face analiza dosarului si apoi trimite solicitarea la Directiile Judetene de Munca, Solidaritate si Familie. Acestea vor face verificari pentru a vedea daca cele inscrise in documentele din dosarul depus la minister corespund realitatii. In functie de verificarea din teren facuta de reprezentantii Directiilor Judetene de Munca, Solidaritate Sociala si Familie si de verificare administrativa realizata de Comisia de Evaluare si Selectie se stabilesc care Fundatii, asociatii primesc subventii de la bugetul de stat. „Anul trecut, o singura asociatie din judetul Iasi a depus documentatia necesara si a primit subventie de la bugetul de stat. Au depus documentatia necesara si au obtinut subventii de la bugetul de stat 11 unitati de asistenta sociala din cadrul Centrului Diecezan Caritas, dintre care 7 unitati isi desfasoara activitatea in judetul Iasi, iar patru in judetele Neamt, Vaslui, Bacau, Suceava. Pentru a obtine subventii de la bugetul de stat, o Fundatie sau o asociatie trebuie sa desfasoare activitati ce se adreseaza beneficiarilor din mai multe judete ale tarii si sa desfasoare aceasta activitate de cel putin un an”, a declarat Janeta Radulescu, director adjunct al Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie a Judetului Iasi.

Tags:
Adauga un comentariu