Local

Furt calificat urmat de violente la locuinta unui arab

Publicat: 06 ian. 2000
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:8916;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Fratii Dorel si Alberto Mihai Gogu (18, respectiv 24 de ani, din Iasi), precum si varul acestora, Cristinel Zavache (27 de ani, din Trifesti), vor vedea in curand lumea de dupa gratii pentru ca Parchetul judetean Iasi a finalizat de curand dosarul lor si i-a gasit vinovati de furt calificat. La data de 12 decembrie, in jurul orei 20, cei trei au intrat prin efractie in apartamentul cetateanului strain Massalha Waa’l, de unde au sustras mai multe bunuri, in valoare totala de circa 1.200 de dolari SUA.

De fapt, cel care a patruns efectiv in locuinta cu pricina este Alberto Mihai Gogu. El le dadea celorlalti obiectele mai „interesante”. Mihai Gogu a spart usa apartamentului. Apoi a sustras un videocasetofon, doua radiocasetofoane, un casetofon auto, o geanta tip diplomat, din piele, un tensiometru si le-a dat celorlalti doi, care-l asteptau langa usa. La un moment dat, cei de pe hol au auzit ca urca cineva si, recunoscandu-l pe proprietarul apartamentului, au tasnit in jos, pe scari, cu gentile in care pusesera lucrurile furate.

Arabul a recunoscut cateva din lucrurile sale si le-a cerut celor doi sa le lase jos. Dorel si Cristinel s-au conformat, dupa care au fugit afara din cladire. Ajuns in fata apartamentului sau, Waa’l a vazut usa deschisa – mai exact, rupta – si l-a surprins pe Alberto Gogu chiar in momentul in care acesta iesea, tinand in maini trei geci din piele. Vazandu-l pe proprietar, Gogu i-a aplicat acestuia o lovitura de picior in zona pieptului, dezechilibrandu-l, dupa care a fugit spre etajele superioare si apoi in podul blocului. A incercat sa gaseasca o alta cale de iesire din cladire dar negasind, s-a ascuns intr-o lada de carton, unde a si fost gasit de politisti. Alberto Mihai Gogu, zis „Calu”, este recidivist si are doar sase clase primare. Dorel Gogu, zis „Grasu”, nu este cunoscut cu antecedente penale. Toti trei au fost inchisi in Penitenciarul Iasi unde asteapta procesul si, in consecinta, pedeapsa.

Adauga un comentariu