Eveniment-Social

Furtuna la PNL Iasi. Liberalii demisioneaza pe capete. Partidul e in degringolada

Publicat: 23 oct. 2016
1
@ Situatie exploziva in filiala judeteana a PNL Iasi @ Tot mai multi oameni cu state vechi din filiala au facut un pas in spate si au demisionat din structurile de conducere ale organizatiei @ In plus, oamenii ameninta ca nu se vor implica in campanie, in semn de protest fata de modul cum au fost impuse listele de candidati de la Bucuresti 

Scandalul in filiala judeteana a PNL Iasi pare ca nu se mai termina. Dupa anuntarea listelor de candidati la alegerile parlamentare, mai multi membri ai forului de conducere judetean si-au anuntat retragerea de pe functii. In plus, o parte din acestia s-au retras si de pe listele de candidati la Camera Deputatilor si la Senatul Romaniei, dupa ce s-au simtit umiliti si tratati in bataie de joc de sefii de la Bucuresti. De altfel, in ultimele zile, tensiunile s-au acutizat in organizatie. Anuntul in privinta listelor de candidati facut la finalul saptamanii trecute de conducerea centrala a partidului a provocat numeroase tensiuni in organizatie. Asta dupa ce, pe liste au fost puse personaje dubioase si cu probleme de imagine, in detrimentul celor care au fost votati de membrii filialei.

Astfel, s-a ajuns ca liberali precum Daniel Minciuna, Catalin Morosanu, Liviu Bratescu, deputatul Anton Dobos, Dragomir Tomaseschi, sa faca un pas in spate. Toti acestia au demisionat din structura Biroului Politic Judetean, iar o parte chiar s-au retras de pe locurile in care erau plasati ca si candidati la parlamentare. In weekend insa, si alti liberali au luat decizia sa renunte la functii, in semn de protest de modul cum au fost tratati de la centru. Adrian Cristescu, responsabil cu partea de comunicare, dar si consilierii judeteni Petru Avram si Romeo Vatra si-au depus demisiile din BPJ.
 

Totul a plecat de la faptul ca liderii PNL Iasi s-au facut pres in fata deputatului penal Dan Motreanu si a presedintelui Alina Gorghiu. Liberalii ieseni nu au inteles de ce votul intern nu a fost respectat si de ce capii organizatiei au acceptat sa fie calcati in picioare pentru a face jocul sefilor de la centru. In aceste conditii, este clar de ce oamenii cu state vechi au preferat sa se retraga pe capete din structura de conducere si din lista de candidaturi.
 
Conducerea PNL a decis ca la Camera Deputatilor vor candida Marius Bodea, Dumitru Oprea, Costel Alexe, Alexandru Muraru. Pentru Senatul Romaniei, ordinea este urmatoarea: Iuliana Scantei si Mihaela Popa. Lista finala a liberalilor ieseni este una din cele mai slabe din ultimii ani si asta arata bataia de joc la care sunt supusi iesenii de catre politicienii locali si sefii lor de la nivel central. Nu se poate ca pe aceste liste sa apara nume impuse de la centru, precum cel al Iulianei Scantei, pupila fostului ministru al Justitiei Tudor Chiuariu, unul din oamenii puscariasului Relu Fenechiu. Pe langa aceasta, pe lista se regasesc oportunisti ca Mihaela Popa, Dumitru Oprea sau Marius Bodea, dar si oameni cu probleme penale precum Alexandru Muraru. Este clar de ce liberalii ieseni nu mai vor sa traga in campanie pentru niste persoane care i-au injunghiat pe la spate si care le-au furat fara niciun regret pozitiile de pe liste.
Comentarii
  • Cinste lor! Au demonstrat ca sunt oameni cu adevarat si nu se baga in mocirla din PNL Ceilalti Porci pot sa ramana acolo linistiti ca asta le este menirea. Mai grav este ca cetateanul de rand ii mai si voteaza si odata ajuns Bodea, Oprea, Alexe sau Moraru in Parlament, uita de prostimea care i-a ales si isi vad ;inistiti de treburile si afacerile lor.

Adauga un comentariu