Eveniment-Social

Furtuna si E.ON au lasat in bezna mii de ieseni

Publicat: 16 iul. 2012
1

@ Furtuna care a lovit orasul in urma cu doua zile a lasat in spate zeci de copaci cazuti pe carosabil, fire de curent electric rupte si acoperisuri luate pe sus

Desi a durat mai putin de o ora, ploaia torentiala si vijelia de duminica dupa-amiaza au facut ravagii in oras, lasand fara energie electrica numeroase zone din judet, smulgand copacii din radacini si luand pe sus acoperisurile caselor. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au fost solicitati in mai multe cazuri pentru a interveni la inlaturarea copacilor cazuti in special pe strada Cuza Voda, acolo unde crengile acestora au atins firele de transmisie a curentului electric, dar si cele pentru alimentarea tramvaielor, fapt ce a dus la intreruperea circulatiei acestora pret de cateva zeci de minute. De asemenea, sarpanta improvizata a unui bloc din soseaua Pacurari a fost luata pe sus de vantul puternic, iar bucatile acoperisului au fost imprastiate pe carosabil, insa nimeni nu a fost ranit. „In urma furtunii care a avut loc ieri, a fost solicitata interventia echipelor noastre pe strada Cuza Voda, acolo unde erau copaci cazuti, dar si in zona Pacurari, acolo unde un acoperis de aproximativ 70 de metri patrati a fost desprins de vant”, a precizat dispecerul din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi. Drumurile Iasi – Dobrovat si Bucium – Poieni au fost cele mai afectate de caderea copacilor pe carosabil.

Mai multe localitati din judetul Iasi au ramas fara curent electric din cauza furtunii de duminica seara. Desi aproape intreaga retea de distributie a energiei electrice din zona metropolitana a Iasului a fost afectata, echipele companiei E.ON au lasat populatia in bezna timp de cateva ore. „Rusine sa le fie celor de la E.ON, am stat pe intuneric aproape sase ore, timp in care am tot sunat la ei si nu a raspuns nimeni la telefon. Nimeni din zona Horpaz, Ciurea, Valea Adanca nu a avut curent. Toti au sunat la E.ON si nimeni nu a raspuns la telefon”, spune Lucian Medvid din Ciurea. Reprezentantii companiei E.ON nu au putut fi contactati nici de reporterii BUNA ZIUA IASI.

Adauga un comentariu