International

Furtuni devastatoare în Australia. Mii de locuinţe au rămas fără electricitate

Publicat: 21 ian. 2020

Mai mult de 30 000 de locuinţe au rămas fără electricitate în urma unor furtuni extrem de violente care au lovit coasta de est a Australiei, pe lângă incendiile de vegetaţie.

Furtunile care s-au înregistrat în capitala Canberra, au fost caracterizate de bucăţi uriaşe de grindină. Căderile de grindină au continuat să se deplaseze către est, afectând regiuni întinse din statele New South Wales (NSW), Queensland şi Victoria.

S-au înregistrat peste 800 de apeluri ale Serviciului Naţional de Urgenţă (ŞES) al NSW, în special din suburbiile din sudul Sydney.

„Majoritatea apelurilor primite au fost pentru copaci smulşi din rădăcini”, a declarat directorul de operaţiuni al ŞES, Paul Bailey, pentru Sky News.

„Însă, am avut câteva incidente foarte grave în care copacii au căzut pe maşini în care se aflau oameni. Ei au fost salvaţi din vehiculele respective şi, din fericire, nu au fost grav răniţi”, a mai spus el.

Rafalele de vânt au depăşit 100 de km/h în unele locuri. Unele imagini surprinse de internauți și publicate pe reţelele de socializare au arătat cum bucăţi din acoperişul centrului comercial Bringelly Village din vestul Sydney au fost smulse de vânt, iar mai apoi au căzut pe un drum principal intens circulat.

În regiunea Munţilor Albaştri, doi tineri în vârstă de 16 şi respectiv 24 de ani au fost loviţi de fulgere în incidente separate. În aceste momente, ambii se află în stare stabilă.

În Queensland, s-au produs circa 44.000 de fulgere, au lăsat în jur de 20.000 de locuinţe fără electricitate. În New South Wales, 14.000 de locuinţe au fost restricționate de curentul electric din cauza vânturilor puternice, a fulgerelor şi a grindinei.

Marţi dimineaţă, 21 ianuarie 2020, compania de furnizare a energie electrică Ausgrid a anunţat că „mai puţin 4.000 de clienţi erau privaţi de electricitate”.loading...

Adauga un comentariu