National

Furturi de idei

Publicat: 21 mai 2000

Constantin Neculau, candidatul Partidului Romania Mare pentru functia de primar al municipiului Iasi, si-a prezentat programul electoral. Reprezentantul PRM a justificat intarzierea cu care s-a facut acest lucru prin faptul ca foarte multe dintre ideile sale au fost furate de ceilalti competitori. S-a dat ca exemplu propunerea lansata in Consiliul Municipal de reducere a taxelor si impozitelor locale, idee preluata de toti ceilalti contracandidati la fotoliul de primar.
Neculau a criticat felul in care decurge campania publicitara a candidatilor, in care se arunca miliarde de lei, fara nici un folos pentru alegatorul iesean. „In mod public, am sa solicit ca fiecare dintre candidatii la primarie sa aduca la cunostinta oamenilor sumele pe care le-a cheltuit in aceasta campanie electorala”, a declarat Neculau, dand in vileag cateva dintre sumele consumate pana acum : 100.000 de dolari cheltuiti de catre PDSR si 60.000 de dolari de Partidul Democrat.
Pentru candidatul peremist acesti bani s-ar fi cheltuit mult mai bine prin sprijinirea unor familii nevoiase din Iasi. Mai mult, impactul asupra electoratului ar fi fost net superior, iar reclama electorala a partidelor mai eficienta. Neculau nu a fost de acord nici cu ideea lui Danale, apreciata drept „o prostie”, de a sponsoriza un turneu al Nationalului iesean in strainatate, spunand ca ar fi fost mult mai bine pentru urbea noastra ca banii sa fie utilizati pentru punerea in scena a unei piese premiate, scrisa de un iesean, dar pusa „la index” din lipsa de fonduri.
In alta ordine de idei, candidatul PRM si-a exprimat parerea in legatura cu modul in care a decurs, joi, sedinta Consiliului Municipal, cand s-a discutat despre bugetul local. Manifestandu-si nemultumirea fata de prestatia lamentabila a consilierilor locali, dintre care unii sunt chiar candidati la Primarie, Neculau a considerat ca unul dintre putinele lucruri bune ale bugetului a fost acela ca s-au alocat (la interventia sa) anumite sume pentru aeroportul din Iasi.
Candidatul peremist a apreciat ca bugetul este perfectibil si ca „este foarte greu sa vii cu o constructie paralela a bugetului, fara a fi implicat in activitatea de zi cu zi a Primariei „.
Nu in ultimul rand, in stransa legatura cu oferta sa electorala, Constantin Neculau si-a prezentat demisia in alb din virtuala functie de primar al municipiului Iasi. Demisia va deveni operabila de indata ce promisiunile care l-ar face sa castige alegerile locale n-ar mai fi respectate.
Catalin ONOFREIloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit