National

Fuziunea dintre liberali si PDL a inceput sa scartaie

Publicat: 09 sept. 2016

Fuziunea dintre liberali si vechiul PDL da semne tot mai clare ca scartaie. Alegerile interne din filiala PNL Sector 2 s-au lasat cu un scandal monstru dupa o sedinta tensionata in urma careia fosta pedelista Anca Boagiu a fost reconfirmata in fruntea organizatiei. „E rusinos ce facem aici, asta nu e fuziune”, i-a dojenit Adriana Saftoiu pe liberali.

Confilctul mocnit dintre cele doua tabere s-ar putea acutiza si mai mult saptamanile viitoare, cand ar trebui sa fie definitivate listele pentru parlamentare. Adriana Saftoiu a anuntat ieri ca listele de candidati pentru Bucuresti vor tine cont de algoritmul stabilit intre cele doua partide in momentul fuziunii, adica 52% candidati din partea liberalilor si 48% din partea fostului PDL.

Copresedintele PNL, Vasile Blaga, anuntase inca de luna trecuta ca nu va exista principiul paritatii in alcaturiea listelor. Totusi, oamenii apropiati de Blaga sunt cei care vor deschide listele pentru Capitala. Catalin Predoiu ar urma sa fie cap de lista la Senat, iar Adriana Saftoiu la Camera Deputatilor.

Anca Boagiu va prinde si ea un loc sus-pus pe lista pentru Senat, in ciuda acuzatiilor de blat cu PSD la alegerile locale. Un alt greu din avangarda PDL, deputatul Costica Canacheu, prezent nonstop in Parlament inca din 1990, ar avea garantat si el un loc pe listele pentru Camera. Dintre tabara liberala, sunt siguri de un loc pe liste deputatul Ovidiu Raetchi si liderul PNL Sector 1, deputatul Mihai Voicu.

Anca Boagiu revine in forta

Scrutinul de la filiala PNL Sector 2, ultimul la nivelul organizatiei de Bucuresti, ar fi trebuit sa fie unul fara probleme pentru liberali. Dupa retragerea lui Dan Cristian Popescu, senatoarea Anca Boagiu ramasese singura in cursa electorala, insa actorul Romeo Pop si-a depus si el candidatura.

Acesta a acuzat-o pe fosta PDL-ista ca a inchis sediul partidului si a mutat baza de date intr-un hangar. Mai mult, reprezentantii lui Romeo Pop au propus ca fiecare dintre cei doi candidati la sefia filialei sa aiba cate cinci oameni in comisia de numarare a voturilor, propunere respinsa la vot.

„Mi se pare moral sa am macar un om in comisia de numarare. Omeneste si moral, asa mi se pare normal, dincolo de Regulament”, s-a plans Pop, care le-a cerut sustinatorilor sai sa iasa din sala.

Boagiu a castigat fara prea mari emotii cu 379 de voturi pentru si 16 impotriva, revenind in fruntea filialei pe care a condus-o pana la demisia de dupa locale. Circul de la Palatul Parlamentului a fost taxat tur de prim-vicele PNL Bucuresti, Adriana Saftoiu.

„Spectacolul pe care il oferim este despre noi, despre PNL. Daca cumva va imaginati ca acest spectacol se intoarce doar impotriva unui singur om, va inselati. Ne plangem si punem vina pe altii ca vorbim ca aceasta fuziune nu a avut loc. Spunem: Vai ce rea este lumea, ce rea este presa, ce rai sunt adversarii cand spun ca aceasta fuziune nu a avut loc”, a tunat fosta pedelista. De altfel, trei dintre liderii demisionari dupa dezastrul de la alegerile locale au revenit la conducerea filialelor din Bucuresti: Anca Boagiu la Sectorul 2, Cristian Olteanu la Sectorul 5 si Razvan Mironescu la sectorul 6.loading...

Adauga un comentariu