International

G20 s-a incheiat abrupt. Ce i-a spus Barack Obama lui Vladimir Putin

Publicat: 07 sept. 2013
1

Sperantele privind reusita unei reuniuni a G20, la Sankt Petersburg, au fost naruite de o disputa verbala aprinsa intre presedintele american Barack Obama si cel rus, Vladimir Putin, ce s-a desfaurat vineri, chiar in fata presei.

Cu ocazia unei conferinte comune de presa, presedintele american Barack Obama si omologul sau rus Vladimir Putin au avut o disputa verbala neasteptat de brutala. „Tota lumea de aici crede ca esti un magar„… i-a spus Obama lui Putin, uluindu-i pe jurnalisti cu iesirea lui fara precedent.

A urmat un adevarat atac verbal asupra presedintelui rus, pe care Obama l-a facut cu ou si cu otet, timp de aproximativ zece minute, scrie newyorker.com.  Putin s-a facut rosu la fata, dar s-a abtinut sa scoata vreo vorba. A facut ochii mici si a strans din dinti, privindu-l fix pe omologul sau american, mai precizeaza publicatia americana.

„Uite cum sta treaba. Eu nu vorbesc numai despre Snowden (fostul agent al CIA implicat in programul NSA, de interceptare a informatiilor electronice ale americanilor, extins si in alte tari, n.r., si care acum a primit azil politic in Rusia, pe o perioada de 1 an) sau despre Siria. Ce zici, de pilda, despre Pussy Riot? Sau despre legile tale date impotriva homosexualilor? Absolut niste miscari de prost, prietene!”, i-a spus Obama lui Putin.

Apoi, presedintele american a incercat sa mai imbanzeasca tonul, pregatindu-se de a doua repriza de diatribe. „Iar daca tu crezi ca eu sunt singurul care gandeste asa (despre tine, n.r.), te inseli. intreab-o pe Angela Merkel (cancelarul german, n.r.), intreaba-l pe David Cameron (premierul britanic, n.r.). intreaba-l si pe tipul din Turcia„, a continuat Obama indreptand aratatorul de la mana stanga catre Putin. „Oricare dintre ei crede ca esti un ticalos„, i-a mai spus Obama lui Putin.

In scurt timp dupa acest episod, Putin a facut o declaratie, cu subinteles, ca raspuns la diatribele lui Obama. „Ar trebui oare sa imi fie frica de acest slabanog? M-am luptat eu si cu ursii!…”, a spus Putin.

Comentarii
Adauga un comentariu