Mozaic muzical

Gabi Luncă, momente de cumpănă. Solista a pierdut un copil și a suferit de cancer la sân

Publicat: 15 oct. 2020
Gabi Lunca in timpul unui interviu
Solista de muzică lăutărească, Gabi Luncă a avut parte de multe momente de cumpănă în viață

Solista de muzică lăutărească, Gabi Luncă a avut parte de multe momente de cumpănă în viață. Și-a dorit enorm să devina mamă, însă a pierdut copilul la doar două luni de la naștere. S-a luptat cu cancerul la sân și a fost nevoită să urmeze tratamente și ședințe de chimioterapie, care au lăsat-o aproape fără păr.

A crezut în Dumnezeu, s-a rugat, medicii au ajutat-o, iar acum Gabi Luncă este bine.

Gabi Luncă, momente de cumpănă. Cum a trecut artista peste

Artista susține că prin rugăciune și credință în Dumnezeu a reușit să depășească toate momentele grele ale vieții.

”Chiar m-a lovit tare această ştire. Eu am plecat de sâmbătă în Germania, invitată la o nuntă, cu formaţii. Am intrat în 80 de ani şi sper că de sărbători unde mă orientez. Nu am nimic! După ce moare omul, degeaba îl face mare. Când Dumnezeu vindecă, omul nu mai are nicio putere. În trecut am fost bolnavă, acum sunt sănătoasă. Cred că Dumnezeu a fost mâna şi El m-a vindecat. Sigur că suntem oameni cu slăbiciuni, dar eu rămân pe credinţă”, a spus Gabi Luncă, la Antena Stars.

Gabi Luncă și-a dorit extrem de mult să devenină mamă. Aceasta îi făcuse o promisiune lui Dumnezeu că se vă pocăi, dacă vă rămâne însărcinată, însă ce a urmat este de-a dreptul cutremurător. Prima ei fiică a murit la numai două luni de la naştere, fiind diagnosticată cu encefalită:

”Era neagră la faţă, cum e pământul, era desfigurată. A murit pentru că n-am putut să-mi ţîn jurământul făcut”, a povestit artista despre primul necaz care i-a adus multă suferinţă. Artista a făcut însă multe dezvăluiri în cartea să, ”Povestea vieţîi noastre”.

”Eu nu-i spusesem lui Onoriu de promisiunea pe care o făcusem când era să pierd sarcina. Oricine se uita la ea, o vedea că pe oricare copil normal, dar de câte ori mă duceam eu să o iau în braţe se petrecea ceva inexplicabil. Cum apăream eu la pătuţul ei, fetiţa mea se schimba la faţă şi din albă devenea pământie şi începea să devină agitată. Am înţeles că nu se manifesta aşa numai în prezenţa mea”, a povestit ea.

Gabi Luncă crede că a fost blestemată

Un alt moment de cumpănă trăit de cântăreață de muzica populară a fost la 23 de ani. Pe atunci solista crede că a fost blestemată.

”La 23 de ani, m-am îmbolnăvit deodată foarte rău. Mi se învineţiseră unghiile iar pe faţă parcă eram opărită. Aveam o formă de fluture pe faţă. Mi se înmuiaseră muşchii de la picioare. Nu puteam să mai merg. Din zi în zi îmi era tot mai rău. Fusesem la spital, dar am ieşit la fel de bolnavă. M-au văzut nişte femei de la Târgovişte şi s-au speriat de mine. Mi-au spus că la mine nu e lucru curat şi că mi-a făcut cineva farmece, că mi-au dat argint viu şi mi-au spus că pot să şi mor… Femeile mi-au spus să merg la Baba Lina… care îmi descântă şi-mi dă afară argintul viu.

Dacă nu te duci să ţi-l dea afară, e de rău cu tine, că vrea să-ţi ia viaţa această tânără. Mi-a spus şi cum arată…. Mi-a spus că eu am să fiu foarte mare, sus de tot şi cu numele şi cu situaţie materială. Baba mi-a zis să beau mercurul de la ea, pentru că este curat şi-l dă afară pe cel rău. Sigur că l-am băut. Însă nu mi-a făcut bine, cum mă aşteptam. Când am ajuns acasă, sora mea m-a dus la doctor şi şi mi-a făcut tratament… Mi se învineţiseră picioarele…”, povestea ea, arată Libertatea.

În urma cu șase ani, artista a avut un conflict cu Loredana Groza pe care a dat-o în judecata.

Adauga un comentariu