Sport

Gabriel Tamaș renunță la echipa națională și o ironizează pe CFR Cluj: „Am jucat foarte mult la ei, ți-a plăcut?”

Publicat: 06 aug. 2020
După ce a plecat de la Astra Giurgiu, Gabriel Tamaș renunță la echipa națională a României și ironizează campioana CFR Cluj.
Gabriel Tamaș renunță la echipa națională și o ironizează pe CFR Cluj

După ce a plecat de la Astra Giurgiu, Gabriel Tamaș renunță la echipa națională a României și ironizează campioana CFR Cluj

Gabriel Tamaș, cel care va împlini 37 de ani în luna noiembrie, a semnat cu Universitatea Cluj, iar fundașul central a oferit ieri primele declarații, ironizând CFR Cluj.
Tamaș ar fi fost dorit și de alte echipe importante din România, cum ar fi Dinamo, Universitatea Craiova sau Rapid, însă experimentatul fotbalist a ales să vină la Universitatea Cluj.

Gabriel Tamaș: „Din Liga 2 nu am cum să fiu chemat la națională”

Fostul jucător al Astrei Giurgiu spune că nu va mai putea evolua pentru echipa națională, având în vedere că a făcut un pas înapoi și a semnat cu o echipă din Liga 2.

„Am venit cu gândul de promovare. Într-adevăr, au fost și alte oferte din Liga I, dar am ales-o pe ‘U’ pentru că am și prieteni aici. E o echipă cu tradiție în România, mulți suporteri, oameni care iubesc fotbalul cu adevărat. Eu sunt pe final de carieră. Cine știe? Încă un an, doi, trei, cinci, 10. Mi-am propus să vin aici și să-i ajut să joace în Liga I, pentru că merită. Am fost unul dintre cei mai buni fundași din Liga I. În Liga 2 nici nu știu ce să mai zic. Tot fotbal e și în Liga 2, nu e nicio diferență. Să dea Domnul să promovăm și, după aia, cine știe… poate mă retrag. Da, de asta m-au căutat și cei de la echipa națională, pentru că eram expirat (n.r – ironic). Altceva! Din Liga 2 nu am cum să fiu chemat la echipa națională. Nu ar fi normal să cheme un jucător din Liga 2”, a declarat Tamaș, la prezentarea de pe Cluj Arena.

67 de meciuri a strâns Tamaș la echipa națională a României. Ultimul a avut loc în octombrie 2018.

Gabi Tamaș: „O să trag de mine să ajut echipa să promoveze”

Tamaș a fost jucătorul lui CFR Cluj pentru mai puțin de o săptămână, în 2013, însă formația din Gruia i-a reziliat rapid contractul, acuzând acte din indisciplină din partea jucătorului. Fostul internațional a răspuns ironic atunci când a fost întrebat dacă este o presiune suplimentară pentru el să joace în același oraș cu campioana țării.

„Da, deja nu mai pot. Mă dezbrac! Joc cu CFR-ul… da, am jucat foarte mult la ei. ți-a plăcut?”, a fost replica lui Tamaș.

Gabriel Tamaș se poate retrage de la Universitatea Cluj

Gabi Tamaș spune că Universitatea trebuie să mai realizeze câteva transferuri pentru a se lupta la promovarea în Liga I și îi așteaptă pe fanii echipei cât mai repede la stadion.

„Suporterii contează foarte mult. Nu doar pentru mine, ci pentru toate echipele. Acum e păcat că nu avem suporterii din cauza COVID-19. Sperăm să se remedieze problema și să avem suporteri.
Este un proiect foarte bun la U Cluj. Noi nu prea avem timp, trebuie să se mai facă câteva transferuri și să încercăm să facem performanță acum. Eu poate nu mai am timp, poate rămân doar anul ăsta. O să trag de mine să ajut echipa să promoveze și, după aia, cine știe, poate mai joc un an.
Prima dată când am jucat la Divizia B a fost la 17 ani. M-am reîntors la 37 de ani. Cum să fie? Sunt niște jucători tineri, care mai au nevoie de experiență, așa cum am fost și eu. Trebuie lucrați. Ceva mai mult nu pot să spun”, a mai declarat Tamaș.

14 era locul ocupat de Universitatea Cluj la momentul încheierii premature a sezonului din Liga 2.

Comentarii
Adauga un comentariu