National

Gabriela Firea: „Am avut dreptate! Am fost mințiți despre evoluția pandemiei!”

Publicat: 16 apr. 2021
gabriela firea cu masca la gura
Prim vicepreședintele PSD Gabriela Firea

Gabriela Firea, senator PSD, este de părere că a fost nevoie de un scandal politic ca să iasă la iveală „trei lucruri cu adevărat cutremurătoare”. Aceasta susține că datele despre numărul de cazuri noi de COVID au fost măsluite din interese electorale.

„A fost nevoie de un întreg scandal politic ca să aflăm următoarele trei adevăruri cutremurătoare:

1. Datele despre numărul noi de cazuri COVID au fost măsluite din interese electorale.

2. Stăm prost cu vaccinarea, iar realitatea este cosmetizată de premier

3. Există „o diferență semnificativă” între numărul real al deceselor COVID și cel raportat populației.

Deci, am avut dreptate! Am fost mințiți despre evoluția pandemiei! Au fost restrânse drepturi și libertăți cetățenești doar după interesele lor politice și nu pe baze științifice!

Este dezgustător să constatăm că cei de la USR-PLUS au invocat „transparența” doar când au vrut să-i șantajeze sau să se răzbune pe partenerii lor de coaliție.

Barna și Voiculescu știau și înainte de scandal ceea ce ne-au spus acum, dar au tăcut! Asta nu este transparență. Dacă vor ca măcar acum să fie transparenți și pentru cetățeni, nu doar din interesele lor politice, să voteze luni comisia de anchetă cerută de PSD pentru a scoate la lumină cum s-au măsluit datele despre pandemie.

Dacă nu o vor face, să nu aibă nerușinarea să mai vorbească vreodată despre transparență”, a scris Gabriela Firea pe contul său de Facebook.

A fost nevoie de un întreg scandal politic ca să aflăm următoarele trei adevăruri cutremurătoare:
1. Datele despre…

Publicată de Gabriela Firea pe Vineri, 16 aprilie 2021

 

Vlad Voiculescu, despre cifrele măsluite: „Nu este vorba despre morţi ascunşi, cine a rostit cuvântul ăsta?”

Vineri seară, 16 aprilie, Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a declarat că nu deține dovezi care să ateste raportarea eronată a morților de COVID-19, însă diferența între datele raportate poate fi „de ordinul miilor.

Fostul ministru nu a dorit să spună o cifră, în momentul în care a fost întrebat despre câte mii de cazuri este vorba.

Voiculescu a precizat că persoanele decedate sunt raportate prin intermediul a două platforme diferite: platforma INSP și platforma Ministerului Sănătății, ambele aflându-se sub coordonarea Ministerului de Interne.

„O problema cu siguranță există. Am făcut verificări la nivel de spitale, în cele două platforme în care se raportează. Au fost comparate cele două platforme, alerte.ms.ro și corona-forms. Pe o platformă raportează spitale, iar pe cealaltă toate entitățile și diferența este semnificativă”, a declarat ministrul demis, la Digi24.

„Nu este vorba despre morţi ascunşi, cine a rostit cuvântul ăsta?”, a afirmat Voiculescu la Digi24.

„Din ce cred că s-a întâmplat, și am indicii serioase, există o subraportare. Nu schimbă realitatea, dar schimbă percepția. Am luat un spital, ne-am uitat la cifra deceselor și ne-am uitat cum e raportată în fiecare platformă. În ambele există o subraportare, iar diferența dintre cele două platforme e semnificativă. Avem o platformă în care raportează spitalele, și cealaltă în care raportează mai multe instituții. Raportatea numai din spitale e cu mii de cazuri mai mare decât cea din mai multe instituții”, a mai spus Vlad Voiculescu.

„Datele nu sunt certe. Ce este cert e că există o diferență și că diferența e semnificativă și că e de ordinul miilor, nu poate fi exclus că e de ordinul miilor”, a mai spus acesta.

„Dacă unele spitale nu raportează pentru o perioadă mai lungă și spitale grele în tratarea COVID, atunci trebuie să ne întrebăm ce a funcționat greșit în raportare. (…) Nu am nicio îndoială că o diferență există”, a mai declarat Voiculescu.

Adauga un comentariu