Actualitate

Gabriela Firea cere demisia ministrului Sănătăţii: „Vlad Voiculescu se dovedește un veritabil subminator al campaniei de vaccinare“

Publicat: 20 ian. 2021
Vlad Voiculescu în timpul unei conferințe de presă la Palatul Victoria
Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății

Senatorul PSD Gabriela Firea cere miercuri, 20 ianuarie, demisia ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Gabriela Firea îl acuză, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe Voiculescu de faptul că ar fi subminat campania de vaccinare şi ar fi transmis mai multe mesaje mincinoase pe această temă.

„Cerem demisia ministrului USR- Plus al Sănătății, Vlad Voiculescu, care se dovedește un veritabil subminator al campaniei de vaccinare, pe care o decredibilizează prin minciuni penibile, precum cea că Japonia, spre deosebire de România, n-ar avea acces la vaccin și de aceea, vezi Doamne, nu-și vaccinează populația.

– În realitate, mai multe țări dezvoltate între care Japonia, Taiwan, Noua Zeelandă, Australia, Coreea de Sud, au amânat deliberat vaccinarea populației pentru a aștepta noi rezultate ale testelor clinice și pentru a vedea ce se întâmplă în țările care își vaccinează deja cetățenii.

– Voiculescu nu poate susține că nu știe realitatea! Însă minte intenționat pentru a acoperi haosul, debandada, dar și incapacitatea sa de a coordona campania de vaccinare“, a precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „PSD cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu“

Liderul social democrat a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Vlad Voiculescu a fugit de răspundere încă din prima zi, a refuzat timp de o lună să apară la evenimentele legate de campania de vaccinare.

„De altfel, a fugit de răspundere încă din prima zi, a refuzat timp de o lună să apară la evenimentele legate de campania de vaccinare si să dea declarații, a intrat în conflict cu primarii și a întârziat astfel constituirea centrelor de vaccinare și a ignorat problemele legate de funcționarea platformei online. Prin urmare, PSD cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. În această perioadă de criză de sănătate profundă România are nevoie de un ministru al Sănătății responsabil, capabil să ia decizii care rezolvă problemele, nu de un mincinos și-un dezertor incapabil.

„Pentru revenirea la o viață normală este vital ca 70% din populația țării să fie imunizată“

Fostul primar general al Capitalei arătat că pentru revenirea la o viață normală este vital ca 70% din populația țării să fie imunizată.

„Pentru revenirea la o viață normală este vital ca 70% din populația țării să fie imunizată, iar guvernul Cîțu și-a asumat că până sfârșitul lunii septembrie 10,4 milioane de români vor fi vaccinați. Eșecul atingerii acestui obiectiv înseamnă condamnarea României, afundare într-o criză și mai mare și inevitabil impune demisia sau demiterea guvernului Cîțu”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

PSD cere demisia Guvernului Florin Cîțu dacă până la finalul lunii septembrie nu s-au vaccinat 10,4 milioane de români

Reprezentanții PSD au transmis marți, 19 ianuarie, un comunicat în care solicită Guvernului Florin Cîțu să demisioneze dacă până la sfârșitul lunii septembrie 2021 nu sunt imunizați 10,4 milioane de români.

„Partidul Social Democrat solicită partidelor din coaliția de guvernare să își asume politic obiectivul enunțat de premierul Cîțu, de a imuniza 10,4 milioane de persoane până cel târziu la finalul lunii septembrie 2021. Eșecul în atingerea acestui obiectiv trebuie să conducă în mod automat la demisia guvernului și la formarea unei noi majorități parlamentare, capabilă să gestioneze pandemia și să relanseze economia”, se arată în comunicatul social democraților.

Adauga un comentariu