National

Gabriela Firea, despre alianțele politice: „Mă aliez DOAR CU OAMENII! Este singura legătură care contează”

Publicat: 23 iul. 2020
Gabriela Firea
Gabriela Firea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit despre alianțele politice electorale create. Aceasta a afirmat că există numeroase întâlniri unde se negociază posturi, calendare de alegeri și strategii. Aceasta a menționat că ea se unește doar cu oameni, fără a ține cont de avantaje în politică ci doar de caracter.

„În aceste zile se fac şi se desfac alianţe politice electorale. De dreapta, de stânga, de oricare. Se întâlnesc politicieni şi negociază. Diverse : posturi, calendare de alegeri, strategii.

Este uitat esenţialul! Esenţialul îl reprezintă OAMENII. Viaţa lor. Trăirile lor. Nevoile lor. Problemele şi îngrijorările lor. Ce îi bucură, ce spera, ce aşteaptă. Ce iubesc, ce nu. De aceea, le răspund aici şi definitiv tuturor celor care mă întreabă : dumneavoastră cu cine vă aliaţi, ca să câştigaţi?

Mă aliez DOAR CU OAMENII! Este singura legătură care contează! Singura care merită orice efort, orice sacrificiu! De 30 de ani, sunt aproape de oameni. În presă, le-am aparat interesele.

În Senat, am propus şi votat legi pentru oameni. Pentru oamenii normali, nu pentru privilegiaţi. La primărie, am deblocat şi rezolvat probleme pentru oameni. S-au făcut multe, chiar dacă mai sunt încă multe de făcut. Într-un oraş nu se termină niciodată problemele. Important este să vrei şi să poţi să faci, pentru oameni, nu în avantajul tău. Pot şi vreau să fac în continuare cât mai multe pentru oameni.

Partenerii mei sunt bucureştenii, nu politicienii de conjunctura. Spun de 4 ani că problemele noastre au nevoie de implicare, nu de catalogări că ar fi de stânga sau de dreapra. În ultima perioadă observ că sunt şi alţii care mă copiază şi afirma cam la fel. Tardiv.. Dotarea unui spital, construirea unui pasaj, deschiderea unei grădiniţe sunt probleme pur şi simplu. Nu sunt de stânga sau de dreapta.

Repet, îmi doresc o singură alianţă, ca şi până acum. Nu umblu după alianţe electorale care pun interesul politic mai presus de interesul oamenilor.

Pe cei care gândesc la fel îi aştept lângă mine.

Să fim împreună Alianţa :

FIREA pentru OAMENI!

FIREA OAMENILOR!”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Românii nu vor să fie deinformați, manipulați”

Gabriela Firea, a transmis un mesaj dur la adresa Guvernului Orban. Aceasta consideră că membrii Executivului încearcă să mute vina eșecului gestionării crizei de coronavirus din România pe „umerii” cetățenilor. Gabriela Firea a afirmat că, românii au demonstrat în perioada stării de urgență că sunt responsabili și faptul că aceștia încep să ignore anumite recomandări ale autorităților este din cauza faptului că s-a încercat constant manipularea și dezinformarea acestora.

„Am citit printre rânduri ceea ce vor guvernanții noștri să ne transmită: ei ne spun că în alte țări această strategie a funcționat pentru că oamenii sunt mai civilizați. În diferite emisiuni, oamenii guvernului au declarat că europenii sunt civilizați și că românii sunt necivilizați. Eu nu cred că este corect ceea ce se transmite. Eu cred că românii înțeleg foarte bine situația în care ne aflăm.

Am văzut cu toții cât de bine au reacționat pe perioada stării de urgență, doar că românii nu vor să fie deinformați, manipulați.

Văd și ei cum, din păcate, autortățile se încurcă în cifre, Ministerul Sănătății dă niște cifre, CGS-ul dă alte cifre, inclusiv miniștrii au ieșit alaltăieri cu declarații diferite în ceea ce privește numărul de teste, de infectări, de paturi ATI și atunci populația simte că ceva nu este în regulă. Nu sunt de acord cu această teorie care ne este transmisă de la nivel guvernamental că ceilalți europeni sunt mai civilizați și mai educați și de aceea nu trebuie să fie amenințați cu dosare penale sau cu amenzi, sau nu trebuie să fie jigniți în apariții televizate, pentru că ei înțeleg de la sine și români sunt opusul acestor europeni, care ascultă de reguli.

Eu cred că am dovedit cu toții ca popor că știm ce înseamnă o astfel de situație, chiar dacă nimănui nu i-a fost bine. Am dovedit ca popor că suntem adaptabili și știm să respectăm regulile. Guvernul trebuia să-și ia în plimul rând ca partener cetățeanul și să-i explice pe toate căile, prin comunicatori foarte buni, sinceri, credibili. Prin această metodă prin care doar îi jignim și amenințăm pe români obținem doar contrariul la ceea ce se dorește”, a declarat Gabriela Firea.

 

Adauga un comentariu