National

Gabriela Firea, despre gestionarea pandemiei de către Guvern: „Eşecul acestei guvernări înseamnă de fapt eşecul României”

Publicat: 26 nov. 2020
Gabriela Firea vorbește la microfon
Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD

Joi, 26 noiembrie, Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD, a vorbit, la Antena 3, despre modul în care guvernul Orban a gestionat pandemia în România.

Fiind întrebată cum vede situația pandemiei, gestionată de actuala guvernare, Firea a răspuns:

„Atât domnului Orban, cât şi domnului preşedinte şi celorlaţi membrii din Guvern şi conducerea ţării le vor răspunde românii pe 6 decembrie pentru că, doar cu asta s-au ocupat: polemică, campanie electorală, atacuri de multe ori suburbane, fără niciun argument”.

Gabriela Firea susține că planul de Sănătate a fost lăsat în plan secund

Liderul PSD în București este de părere că actualul Guvern a avut în vedere doar planul politic, și anume organizarea alegerilor. Astfel, a lăsat pe planul doi tot ce ține de sănătate.

„Din primul moment în care au ajuns la guvernare singura preocupare a fost aceea de a organiza alegeri anticipate și pe urmă au fost permanent într-o logică electorală.

Şi, din păcate spun acest lucru pentru că nu este o fericire, trăim toții în România, planul de sănătate a fost lăsat pe locul doi, pe locul trei și asta vedem și simțim în fiecare zi”, a mai spus Gabriela Firea la Sinteza Zilei de la Antena 3.

Ulterior, ea a oferit un exemplu, în care chiar guvernanții nu respectă măsurile impuse la nivel național, pentru combaterea pandemiei.

„Chiar în această seară a avut loc un eveniment care vorbeşte despre disprețul puterile actuale față de români. Tuturor ni s-a impus ca în această perioadă să organizăm evenimente în interior cu maximum în 20 de persoane și în exteriorul cu 50 de persoane.

A văzut o țară întreagă cum se respectă această lege, această regulă, această măsură la nivel de putere, în România. Pentru că în sala în care s-au prezentat diferite informaţii pur teoretice, erau minimum 26, 27 de persoane din zona politică plus cameraman, fotograf, tehnicieni deci, în jur de 35 de persoane doar ceea ce sa putut vedea din fotografii într-un hotel din Capitala României într-un spațiu închis”, a mai precizat Gabriela Firea la Antena 3.

După ce s-au îmbulzit la slujbă, credincioșii din Constanța au fost scoși din biserică de către polițiști

„Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat la televiziunea dumneavoastră sau organizat de oricare asociație sau ONG, sau de un cetăţean, un eveniment privat, cu siguranţă că ne-am fi trezit cu poliţia, cu jandarmeria cu IGS-ul la uşă şi am fi fost cu toţii amendaţi. Aşa cum s-a întâmplat la Constanţa, ieri, când în timpul unei slujbe poliţiştii au intrat în interiorul bisericii deşi se păstra distanţa adecvată doar ca să îi sperie pe enoriaşi şi să inducă panica şi frica în rândul populaţiei”, a mai spus Firea.

Gabriela Firea: „Eşecul acestei guvernări înseamnă de fapt eşecul României”

Liderul PSD în București consideră că în ultimul timp se vorbește foarte mult despre un vaccin împotriva coronavirusului, dar nu se pune accent deloc pe nevoile spitalelor, pe cele ale medicilor sau pe necesitatea realizării unor circuite, care să permită tuturor spitalelor să primească pacienți cu COVID-19.

„Este foarte trist, nu o spun cu plăcere, nu sunt un om cinic, nu mă bucur de eşecul guvernării, pentru că eşecul acestei guvernări înseamnă de fapt eşecul României în timpul pandemiei.

În aceste zile în loc să se vorbească despre ce au nevoie spitalele, ce nevoi au medicii în continuare care sunt epuizati, de ce nu la făcut testare extinsă, de ce nu s-au izolat cazurile, de ce avem această răspândire comunitară, de ce nu se procedează ca în Europa și anume, orice spital să poată primi şi pacienţi Covid şi non-Covid, fireşte cu asigurarea circuitelor separate şi a tuturor dotărilor cu materiale sanitare şi de protecţie.

„Se creează un sentiment iluzoriu”

Se vorbeşte mai mult despre un vaccin, pe care fireşte toată lumea îl aşteaptă dar care nu este la o aruncătură de băţ. Se creează un sentiment iluzoriu că la începutul lui decembrie se vor primi primele doze.

În acest moment este mai periculos să se continue guvernarea cu acest Guvern dovedit incompetent şi corupt decât să îţi pui două măşti să stai la distanţă şi să mergi la vot pentru a schimba în bine situaţia României”, a mai spus Gabriela Firea în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3.

Adauga un comentariu