Actualitate

Gabriela Firea, despre ședința CSAT: „Ne-am fi aşteptat să se discute despre subiectul măştilor neconforme“

Publicat: 03 dec. 2020
Gabriela Firea cu mască
Gabriela Firea, prim vice-președintele PSD

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, a declarat joi, 3 decembrie, că s-ar fi aşteptat ca în şedinţa CSAT să fie abordat şi subiectul măştilor neconforme şi ulterior să fie anunţate „măsurile care s-au luat atât împotriva celor care au greşit, şi au greşit grav împotriva românilor”.

„Reprezentanţii Guvernului ne-au anunţat cu nonşalanţă faptul că în România, de luni de zile, au pătruns măşti neconforme. Până în acest moment nu avem nicio garanţie din partea actualului Guvern PNL că nu se întâmplă şi în acest moment sau că nu se va întâmpla în continuare această situaţie, aş spune, de neconceput prin care, practic, românii să fie nevoiţi să plătească măşti neconforme care nu îi protejează.

Pe de o parte, reprezentanţii Guvernului îi îndeamnă pe români să folosească cât mai mult masca, dar pe de altă parte, vin aproape relaxaţi să informeze asupra faptului că măştile care se găsesc în comerţ sunt neconforme şi, practic, nu îi protejează pe cetăţeni. Este un lucru foarte grav“, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Ve-am fi aşteptat ca în CSAT să se discute despre acest subiect“

Liderul PSD a precizat că s-ar fi așteptat să se anunţe măsurile care s-au luat împotriva celor care au greşit în cazul măștilor neconforme.

„Noi, reprezentanţii PSD, ne-am fi aşteptat ca în CSAT să se discute despre acest subiect, să se anunţe măsurile care s-au luat atât împotriva celor care au greşit, şi au greşit grav împotriva românilor, cât şi în legătură cu viitorul, adică ce măsuri concrete s-au luat, ce controale se vor face, ce verificări, astfel încât viaţa românilor să nu mai fie pusă în pericol”, a menționat Gabriela Firea.

Probleme pentru diabetici

Fostul edil al Capitalei a spus că sunt semnale că oamenii se găsesc cu dificultate în farmacii medicamentele necesare diabeticilor.

„Din păcate, guvernanţii actuali, în special reprezentaţi de către PNL, nu vin cu soluţii pentru români. De asemenea, primim foarte multe semnale din partea bolnavilor cronici. Ei în continuare nu au acces la sănătate decât cu mare dificultate, cu programări, cu liste de aşteptări. Nu este normal. Suntem singura ţară din Uniunea Europeană care menţine clasificările de la începutul pandemiei, şi anume spitale COVID, spitale suport COVID şi celelalte unităţi spitaliceşti în care se pătrunde foarte dificil şi cu reguli inumane impuse de ministrul liberal al Sănătăţii.

În întreaga lume civilizată orice pacient, fie că este COVID sau suferă de o afecţiune cronică sau acută, se poate trata într-o unitate spitalicească fără probleme, pentru că de aceea plătim cu toţii asigurări către stat, să putem să beneficiem de tratamente moderne, de ultimă generaţie”, a mai spus Gabriela Firea.

„După alegeri, vor fi luate măsuri şi mai dure“

Gabriela Firea a menționat că dacă Guvernul Orban va rămâne la Palatul Victoria, în România vor fi adoptate măsuri și mai dure de restricționare a populației.

”Din păcate, întreaga povară este aruncată pe umerii oamenilor. Vedem în această perioadă, faptul că Guvernul anunţă în fiecare zi, alte şi alte restricţii, măsuri, interziceri, şi aşa mai departe, toate transformând practic viaţa românilor într-un coşmar, într-un calvar. Sunt absolut convinsă, că după alegeri, vor fi luate măsuri şi mai dure, dacă Guvernul PNL rămâne la Palatul Victoria, deci este un risc foarte mare. Noi nu suntem o enclavă, noi nu putem să trăim izolaţi, ca şi cum am fi într-un laborator, sau într-un acvariu”, a afirmat Gabriela Firea.
Adauga un comentariu