National

Gabriela Firea, despre ultimele măsuri adoptate de Guvern: „Au închis piețele, arătând cum gândesc: dușmănos față de români!”

Publicat: 06 nov. 2020
Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea
Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei și candidat PSD în București la alegerile parlamentare, vorbește despre noile măsuri adoptate pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Aceasta atacă dur guvernanții, spunând că afaceriștii români au primit o lovitură „îngrozitoare”.

„Au închis piețele, arătând cum gândesc: dușmănos față de români! Atât față de agricultori, care vor ramane cu legumele si fructele nevandute, cat si fata de cumparatori, care targuiau mai ieftin in piata. E imposibil ca intr-un timp scurt sa-si faca toti producatorii agricoli romani contracte cu marile lanturi de magazine, pentru a vinde rosiile, ardeii, cartofii, ceapa, merele, prunele, strugurii etc.”, a spsu Gabriela Firea.

Gabriela Firea acuză pe Ludovic Orban și pe Nelu Tătaru, afirmând că ei dat ordinul  ca piețele să se închidă. Ea spune că mai importantă decât aplicarea unor măsuri dure populației este testarea, dar și izolarea persoanelor pozitive.

„Orban si Tataru au dat acest ordin! Si nimeni de langa ei nu le explica faptul ca dau o lovitura ingrizitoare capitalului romanesc! Afacerilor mici ci mijlocii! Cetateanului roman! Tarii intregi!

Nu testeaza, nu izoleaza persoanele pozitive, dar iau masuri dure fata de populatie!

Taranul român traieste vremuri grele, sub guvernarea PNL. La fel si oraseanul, care va plati mai mult pentru hrana zilnica.”, a scris Gabriela Firea.

Fostul primar la Capitalei susține că partidul din care face parte a dorit amânarea alegerilor, dar „Guvernul si presedintele nu au vrut”.

„Cei care vor sa scape de acest guvern de dreapta incompetent si corupt au alternativa, pe 6 decembrie.

Noi am cerut sa fie amanate alegerile, dar guvernul si presedintele nu au vrut. Tin mortis sa faca alegeri.

Atunci, ne “inarmam” cu masti, dezinfectanti, stam la distanta si mergem la vot, sa-i trimitem acasa pe cei care au condus dezastruos tara prin pandemie si au distrus industria, agricultura si serviciile”, a spus Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

Declarația lui Ludovic Orban

În paralel, premierul Ludovic Orban declară că producătorii agricoli îşi vor putea desface în continuare produsele în pieţele deschise sau în pieţele volante. Mai mult, el spune că mulţi care vând marfă în pieţe „numai producători agricoli nu sunt”.

„Pe baza evaluărilor făcute din cercetări, a rezultat că în pieţele închise, spre deosebire de hipermarketuri unde regulile sunt respectate cu stricteţe, în aceste pieţe şi din cauza modului în care se manevrează marfa, a circulaţiei aerului, din cauza faptului că nu se respectă regula purtării măştii şi a regulilor de distanţare, se transmite (n.red.: virusul) mai uşor. Am păstrat pieţele deschise. Mai mult decât atât, primăriile pot să organizeze pieţe volante, pentru a permite desfacerea produselor agricole de către producătorii agricoli. Vreau să menţionez: de către producătorii agricoli, pentru că din păcate o mare parte din cei care desfac marfa în pieţe numai producători agricoli nu sunt. Îşi obţin certificatul de producător, deşi ei nu au muncit pământul în viaţa lor.”, a declarat Ludovic Orban.

Soluția dată de premier: piețe volante, unde să vină doar producătorii agricoli.

Deci repet, există soluţia: pe lângă pieţele deschise, se pot face pieţe volante unde pot să vină numai producători agricoli. Este o restricţie pe o perioadă limitată de timp (n.red. închiderea pieţelor acoperite). A trebuit să luăm mai multe măsuri unde în urma analizelor s-a constatat că există o incidenţă mare de transmitere a virusului”, a afirmat Orban.

Adauga un comentariu