Actualitate

Gabriela Firea: ,,Dorim creșterea pensiilor și nu a vârstei de pensionare”

Publicat: 13 feb. 2022
Gabriela Firea a vorbit despre responsabilitatea partidelor din coaliția de guvernare și despre soluțiile luate în calcul de un partid sau altul

PSD dorește creșterea pensiilor și nu creșterea vârstei de pensionare, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, ministrul Familiei Gabriela Firea.

Gabriela Firea a vorbit despre responsabilitatea partidelor din coaliția de guvernare și despre soluțiile luate în calcul de un partid sau altul.

Aceasta spune că vîrsta de pensionare trebuie corelată cu speranța de viață, care în România este mai scăzută decât în alte țări din Uniunea Europeană.

În spațiul public au apărut informații legate de o posibilă creștere a vârstei de pensionare, informații negate de premierul Nicolae Ciucă și de ministrul Muncii.

În acest context, Gabriela Firea s-a referit și la responsabilitatea partidelor din coaliția de guvernare pentru performanţele sau lipsa de performanţă a unor miniştri, chiar dacă premierul este cel care decide o eventuală schimbare din funcţie a unui membru al Cabinetului. Întrebată despre modul în care apreciază activitatea ministrului Energiei, Firea a spus că își dorește o mai bună comunicare între miniștri şi acceptarea soluţiilor propuse.

„S-a ajuns, cum spune românul, tot la vorba noastră, pentru că astăzi vedeam pe internet propuneri de scădere a TVA-ului. Noi când am propus scăderea TVA-ului la energie partenerii noştri nu au fost de acord, acum se propune scăderea TVA la toate produsele”, a spus Firea, care s-a referit și la propunerea de scădere a CAS-ului. ”Noi, când am propus pentru construcţii, ni s-a spus că afectează Pilonul II”, a arătat ea.
Adauga un comentariu