National

Gabriela Firea, după ce proiectul privind dezinsecția și deratizarea Bucureștiului nu a fost aprobat: „Capitala s-a umplut de șobolani, urmează țânțarii, căpușele și alte dăunătoare”

Publicat: 18 mai 2021
Gabriela Firea uimită
Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea

Marți, 18 mai 2021, după ce proiectul PSD privind dezinsecția și deratizarea Capitalei nu a fost aprobat în Consiliul General, Gabriela Firea a izbucnit pe o rețea de socializare.

Fostul primar general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a precizat că în timpul mandatului său, planul privind dezinsecția și deratizarea era aprobat, de regulă, în luna ianuarie, iar din februarie se începeau primele tratamente împotriva șobolanilor. În schimb, în acest an, de când Nicușor Dan a trecut la cârma Capitalei, lucrurile stau diferit.

Gabriela Firea: „Primarul general și consilierii de la putere uită ce scrie în fișa postului”

Gabriela Firea, senator PSD, i-a criticat pe Nicușor Dan, actualul primar general al Bucureștiului, și pe „consilierii de la putere”, că nu s-au ținut de „fișa postului” și nu au votat la timp Programul Unitar de Acțiune pentru Deratizare și Dezinsecție.

„Capitala s-a umplut de șobolani, urmează țânțarii, căpușele și alte dăunătoare, din „grija” primarului general și a celor două partide, PNL și USR+. Iar asta înseamnă boli pentru toți, copii și adulți! Nici astăzi, și suntem aproape la jumătatea anului, nu a fost votat Programul Unitar de Acțiune pentru Deratizare și Dezinsecție.

În timpul mandatului meu, acest plan era aprobat, de regulă, în luna ianuarie. Anul trecut, în februarie începeau primele tratamente împotriva șobolanilor. Anul acest, ZERO până acum.

Ba nu a fost buget, ba e planul întocmit prost, ba nu sunt bani suficienți. Doar motive!

De râs e că USR+ nu sprijină planul spunând că e al PSD, când planul e propus de același NIMICușor Dan pe care l-au „înscăunat” Primar General.”, a scris Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Nu au dezbătut unicul proiect propus și nici măcar nu au aprobat ordinea de zi”

În ciuda adoptării bugetului, cei aflați la cârma Primăriei Capitalei au refuzat să adopte proiectul care permitea dezinsecția în București.

Acum, buget există. Planul poate fi modificat oricând, dar ca specialiștii din primărie să poate începe acțiunile trebuie aprobat într-o formă sau alta.

Ședința Consiliului General al Municipiului București, convocată azi de colegii mei din PSD, a fost pentru consilierii PNL și USR+ doar un motiv de a bifa o prezență pentru indemnizație.

Nu au dezbătut unicul proiect propus și nici măcar nu au aprobat ordinea de zi.

Singurele voturi „pentru” au fost ale celor 20 de consilieri generali PSD. NIMICușor Dan nici nu s-a obosit să participe la ședință!

Primarul general și consilierii de la putere uită ce scrie în fișa postului. De patru luni nu s-au mai făcut deratizări în București. Parcurile sunt pline de căpușe și deja peste 130 de copii și adulți s-au prezentat la spitale cu mușcături.

Țânțarii nu au apărut încă, dar în lipsa tratamentelor la vară nu vom putea ieși din case.

#NuLePasăDeOameni

#PrimarulIndiferent #IndolențăLaPrimărie”, a scris Gabriela Firea.

În ședința Consiliului General de la Primăria Capitalei s-a iscat un scandal de zile mari. Consilierii PNL și USR au respins proiectul care permitea dezinsecția în București.

Potrivit Antena 3, unele surse din Primăria Capitalei spun că membrii PNL și USR au respins proiectul, pentru că, Nicușor Dan ar avea un proiect propriu de dezinsecție și deratizare. Proiectul primarului general este așteptat abia la finalul lunii mai, fapt ce îi forțează pe bucureșteni să mai trăiască puțin cu dăunătorii.
Adauga un comentariu